ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οικονομική αυτονομία ζητούν οι Πρυτάνεις από το Βόλο

Οικονομική αυτονομία ζητούν οι Πρυτάνεις από το Βόλο

Αυτονομία στη διαχείριση κονδυλίων και προγραμμάτων θα ζητήσουν οι Πρυτάνεις από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Η Σύνοδος Σύνοδος των Πρυτάνεων των πανεπιστημίων της χώρας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στον Βόλο, ενώ οι θέσεις και τα συμπεράσματα της συνόδου θα υποβληθούν αύριο στην αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, κυρία Σία Αναγνωστοπούλου.
Στην Σύνοδο που πραγματοποιείται στο «Valis Resort» του Βόλου, παρουσία έχουν 22 πρυτάνεις, 66 αναπληρωτές πρυτάνεων και 50 μέλη των επιτροπών ερευνών, ενώ παρόντες είναι και ο γενικός γραμματέας έρευνας Θωμάς Μαλούτας και ο ειδικός γραμματέας κοινοτικών πόρων Γ. Ιωαννίδης.
Τα πανεπιστήμια ζητούν, όπως είπε ο προεδρεύων της συνόδου πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πετράκος, αυτονομία στην διαχείριση των κονδυλίων και των προγραμμάτων, προκειμένου να μπορούν να απορροφούν άμεσα τα κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών τους.
Όπως είπε ο Γιώργος Πετράκος «στην οικονομική εποχή των ισχνών αγελάδων, τα πανεπιστήμια εξακολουθούν να έχουν να αντιμετωπίσουν και το «τέρας» της γραφειοκρατίας που δεν τους επιτρέπει ευελιξία στη διαχείριση των λιγοστών οικονομικών τους πόρων».
«Οι πρυτάνεις διεκδικούμε αύξηση του προϋπολογισμού λειτουργίας των ΑΕΙ, αίτημα που πρόκειται να εξεταστεί προς τη θετική κατεύθυνση από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο» ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σήμερα, μετά από συνεχείς περικοπές του προϋπολογισμού του, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καλείται να λειτουργήσει με ποσό μικρότερο των έξι εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πάγιες ανάγκες του καλύπτονται από τον «κουμπαρά» της επιτροπής ερευνών, η οποία για την πενταετία 2011 – 2015 έχει προσελκύσει κονδύλια της τάξης των 85 εκ. ευρώ περίπου.
Οι εργασίες της 81ης συνόδου των πρυτάνεων στον Βόλο θα ολοκληρωθούν αύριο το απόγευμα με την παρουσία της κυρίας Αναγνωστοπούλου.

Πηγή www.ethnos.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video