ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ολοκληρώνεται το «εικονικό Ευρωπαϊκό Τουριστικό Πρακτορείο» του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Τρικάλων

Μέσα Σεπτέμβρη και ενώ η θερμοκρασία παρέμενε σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, αντιπροσωπεία του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Τρικάλων ταξίδεψε σε ένα από τα δημοφιλέστερα θερινά θέρετρα της Απουλίας, στην πόλη Vieste για να κλείσει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ201 με τίτλο: “A European School Around The World (ESAW).

Aπό τις 17 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018, οι καθηγητές Χ. Ρουσουλιώτη, Θ. Βράντζας, Β. Παπαποστόλου και 5 μαθητές μετείχαν στην τελική παρουσίαση του εικονικού Ευρωπαϊκού Τουριστικού Πρακτορείου που πραγματοποιήθηκε στην  έδρα του συντονιστή, «Istituto di Istruzione Superiore “L.Fazzini-V.Giuliani”».

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του σχολείου παρουσία των τοπικών αρχών, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, αντιπροσώπων του Τουρισμού και ξένων προσκαλεσμένων εκτός φυσικά των αντιπροσωπειών των πέντε ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έγινε η τελική παρουσίαση των παραδοτέων και στη συνέχεια το multiplier event για το παιδαγωγικό εργαλείο «Ψηφιακή αφήγηση για σχολεία» -“Digital Storytelling for Schools”- που εκπονήθηκε από τον Βούλγαρο εταίρο του προγράμματος, ETN Bulgaria Gateway στη Σόφια.

Άλλα εξίσου σημαντικά παραδοτέα του προγράμματος αποτελούν:

Η πολυμεσική εφαρμογή- ιστότοπος (website)  «Sightseeing in my hometown” –  ταξιδιωτικός οδηγός για την πόλη κάθε σχολείου – εταίρου που σχεδίασε το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων.

Μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα-Προσομοίωση Ταξιδιωτικού Πρακτορείου -“Simulated Travel Agency mobile app”-από τον τομέα πληροφορικής του ισπανικού σχολείου IES PUNTA DEL VERDE  στη Σεβίλλη.

Το ηλεκτρονικό φυλλάδιο, “e-brochure”

Ο ηλεκτρονικός κατάλογος “e-catalogue”, για την  προώθηση των τουριστικών πακέτων κάθε πόλης-εταίρου του πρακτορείου, και τα δύο δημιουργία  του Σουηδικού  σχολείου «Bromangymnasiet” από την πόλη Hudiksvall της Σουηδίας.

Οι οδηγίες (Guidelines) δημιουργίας όλων των παραδοτέων, όπως αυτές εκπονήθηκαν από κάθε  εταίρο αντίστοιχα και παρουσιάστηκαν συνολικά από το γαλλικό σχολείο  “Lycee des metiers Sevigne” από  την πόλη Gap    με την εφαρμογή madmagz.

https://ift.tt/2Qm5gMR

 Όλα τα παραπάνω και όχι μόνο βρίσκονται στο website του προγράμματος για το οποίο υπεύθυνο είναι το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων http://www.esaw.eu/

Παρά τις πυρετώδεις εργασίες από τους καθηγητές για την προετοιμασία της τελικής έκθεσης (Final report) και το κλείσιμο του προγράμματος, όλοι απόλαυσαν τα γραφικά στενά της παλιάς πόλης, την περιήγηση στην ελληνορωμαϊκή αποικία Rodi Garganico και στο πανέμορφο Peschici  που μοιάζει με κυκλαδίτικο νησί.

Κατά την  προγραμματισμένη βόλτα με βάρκα στην ακτογραμμή της πόλης, ο αρχικά βροχερός καιρός μετατράπηκε σε σύμμαχο μας για να απολαύσουμε ακόμα περισσότερο τις ομορφιές της περιοχής. Παραπλέοντας το φάρο της Αγίας Ευφημίας καταλήξαμε στις φημισμένες σπηλιές της περιοχής, που σε εμάς θύμισαν κάτι από τις γαλάζιες σπηλιές της Ζακύνθου.

Όμως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν! Με ιδιαίτερη συγκίνηση στις 23 Σεπτεμβρίου αποχαιρετήσαμε τους φίλους που κάναμε τα δύο τελευταία χρόνια μαζί με την υπέροχη ιστορία αγάπης της Cristalda και του Pizzomunno, σήμα κατατεθέν της Vieste.

 https://ift.tt/2RcDpjz
Για το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.ΛΤρικάλων

Χαρά Ρουσουλιώτη





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video