ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΥΠΟΠΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ



Δεν μπορείς να δεις σωστά αυτό το e-mail; Κάνε Click εδώ

                                           Αθήνα  19 Νοεμβρίου 2018

 

 

                            ΔΕΛΤΙΟ      ΤΥΠΟΥ

 

Αυξάνονται καθημερινά οι νικηφόρες μάχες στον πόλεμο κατά  του καρκίνου, χάρις στην πρόοδο  της ιατρικής  επιστήμης και την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας.

Οι επιστήμονες που δεν θεωρούν τον καρκίνο ανίκητο, καθώς πλέον πολλές μορφές του είναι ιάσιμες, πιστεύουν πως η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην αντιμετώπιση της νόσου.

Μάλιστα στον καρκίνο της στοματικής κοιλότητας, που πολλές μορφές  του έχουν το  μικρότερο  προσδόκιμο επιβίωσης, η έγκαιρη διάγνωση είναι ύψιστης σημασίας .

 « Η στοματική κοιλότητα είναι ένα τμήμα του ανθρώπινου οργανισμού όπου καθένας μας  καθημερινά μπορεί να έχει οπτική  πρόσβαση και να παρατηρεί την  οποιαδήποτε αλλαγή» τονίζει ο   διαπρεπής Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς Ωτορινολαρυγγολογικής  Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ κ Μηνάς Ν. Αρτόπουλος και προσθέτει.

«Η οποιαδήποτε αλλαγή στο χώρο του στόματος μετά το πέρας 4 με 5 ημερών θα πρέπει να μας κινητοποιήσει και να ζητήσουμε την γνώμη γιατρού Ω.Ρ.Λ».

Κι αυτό γιατί όπως τονίστηκε στο 3ο     ΠΟΛΥΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ   ΣΥΝΕΔΡΙΟ  για τον ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΧΗΛΟΥ,  που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  στις αρχές Οκτωβρίου, 13 ύποπτα σημάδια  δηλώνουν την εμφάνιση καρκίνου στο στόμα.

Συγκεκριμένα, όπως μας εξήγησε ο κ Αρτόπουλος τα σημάδια που πρέπει άμεσα να μας κινητοποιήσουν είναι:

  • Πληγές στο στόμα. Τις περισσότερες φορές οι πληγές αυτές είναι απλές άφτρες που μπορεί να οφείλονται σε ιό και υποχωρούν σε 10 περίπου ημέρες. Αυτές που επιμένουν πέραν των δύο εβδομάδων είναι ύποπτες. Εάν παρουσιάζουν κάποια σκληρία ή αιμορραγία είναι σίγουρα για περαιτέρω διερεύνηση.
  • Δύσοσμη αναπνοή. Ο καρκίνος του στόματος αυξάνει την παροχή αίματος τοπικά, με αποτέλεσμα την δημιουργία εξελκώσεων και την σύγχρονη ανάπτυξη βακτηρίων. Σε αντίθεση με την πρωινή κακοσμία, η δυσοσμία συνεχίζεται ακόμα και μετά το πλύσιμο των δοντιών. Κακοσμία μπορεί να προκαλούν και οι αμυγδαλές γι' αυτό και πρέπει να επισκεφτείτε τον ιατρό σας σε περίπτωση που το σύμπτωμα επιμένει πέραν των είκοσι ημερών.
  • Άσπρα ή κόκκινα στίγματα στα ούλα, τη γλώσσα, τα χείλη που επιμένουν πέραν των δύο εβδομάδων.
  • Μονόπλευρος πόνος στο αυτί, όχι από ωτίτιδα, αλλά αντανακλαστικός κυρίως από τη γλώσσα.
  • Πόνος στη γλώσσα. Η γλώσσα είναι τόσο ευαίσθητη στον πόνο, όσο και τα ακροδάχτυλα.
  • Μουδιασμένες περιοχές του στόματος , κυρίως στα ούλα και την υπερώα μετά από πόνο που προηγήθηκε.
  • Απώλεια δοντιών
  • Βραχνάδα που επιμένει για δύο εβδομάδες.
  • Δυσκολία στην άρθρωση των λέξεων, που μπορεί να προκαλέσει ο πόνος ή η υποκινησία της γλώσσας.
  • Άλγος της κροταφογναθικής άρθρωσης κυρίως στο άνοιγμα του στόματος. Αν δεν υποχωρήσει σε δύο εβδομάδες θα πρέπει να επισκεφτείτε τον ιατρό σας.
  • Διόγκωση στον λαιμό. Οι διογκώσεις θα πρέπει να διερευνούνται άμεσα σε όσους είναι άνω των 40 ετών και να μπαίνει η υποψία για καρκίνο μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
  • Απώλεια βάρους. Αν και ο πόνος στην περιοχή του στόματος μειώνει την επιθυμία σίτισης, η ανεξήγητη απώλεια βάρους πρέπει να μας ανησυχήσει.
  • Η χρήση καπνού αυξάνει τον κίνδυνο του στοματικού καρκίνου . Το 80% των ασθενών με καρκίνο του στόματος είναι καπνιστές. Οι καπνιστές έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες για καρκίνο του στόματος . Ο συνδυασμός με το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο ακόμη περισσότερο.

www.artopoulos.com.gr,    Τηλ. 6937673736

 

 

 


Διαγραφή από τη λίστα
 


Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video