ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σεμινάριο αντιμετώπισης ρύπανσης στη Σκιάθο

Στα πλαίσια των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις σχετικές απαιτήσεις έχοντας προμηθευτεί τον απαιτούμενο αντιρρυπαντικό εξοπλισμό και μέσα αλλά και συνάπτοντας σύμβαση με την Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε., τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη εταιρεία αντιμετώπισης ρύπανσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

skai1
Στόχος της συνεργασίας, είναι η δημιουργία ενός ρεαλιστικού μηχανισμού αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης για το νησί της Σκιάθου και την ετοιμότητα της ευρύτερης περιοχής.
Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, η Ομάδα Αντιμετώπισης Ρύπανσης Σκιάθου συμμετείχε σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θεματολογία στις ρυπάνσεις από πετρελαιοειδή, τη σχετική νομοθεσία, τις μεθόδους εκτίμησης και αντιμετώπισης, τον καθαρισμό ακτών, τη διαχείριση αποβλήτων, θέματα ασφάλειας και υγείας και case studies. Μετά τη θεωρητική εκπαίδευση ακολούθησε επίδειξη του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού και των μέσων που διαθέτει το Δ.Λ.Τ. Σκιάθου καθώς και άσκηση ετοιμότητας προκειμένου η Ομάδα Αντιμετώπισης Ρύπανσης Σκιάθου να εξοικειωθεί με τη χρήση του.
Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με την έκδοση πιστοποιητικών εκπαίδευσης για όλους τους συμμετέχοντες σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2008 και ISO 14001:2004. Στο σεμινάριο συμμετείχαν ο Λιμενάρχης κ. Κατσάμπας Νικόλαος και ο Υπολιμενάρχης κ. Παπαβασιλείου Μάριος καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Σκιάθου, των οποίων η παρουσία είναι ιδιαίτερα σημαντική και ουσιαστική αφού αυτή φέρει το Γενικό Πρόσταγμα σε περιστατικά ρύπανσης. Το σεμινάριο παρακολούθησαν ακόμα άτομα από το Ναυτικό Όμιλο, το Δήμο Σκιάθου, το Αστυνομικό Τμήμα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, Υπεύθυνους πλωτών μέσων».
Πηγή: http://magnesianews.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video