«Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος, δηλαδή οι Ρώσοι, θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας»…Τα παραπάνω είχε προφητεύσει ο γέροντας Παϊσιος και σήμερα φαίνονται πως επαληθεύονται καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα του Λιβάνου, Αλ Αχμπάρ, οι Τούρκοι έχουν μπλοκάρει τη ροή του Ευφράτη στη Συρία.
Η Τουρκία παραβιάζοντας τις διεθνείς υποχρεώσεις απέκλεισε πλήρως τη ροή του νερού του Ευφράτη, με αποτέλεσεμα η στάθμη του νερού στη λίμνη Άσαντ να πέσει κατά έξι μέτρα και εκατομμύρια Σύριοι να μείνουν χωρίς πόσιμο νερό.
Κι όμως δείτε πως η προφητεία του Άγιου Παϊσίου πήρε ήδη σάρκα και οστά.
Το voicenews.gr σας εξηγεί το πώς έκανε πράξη η Τουρκία τα όσα είπε ο Άγιος πολλά χρόνια πριν…
Η Άγκυρα έχει αρχίσει μια σταδιακή μείωση της παροχής νερού εδώ και τρεις μήνες και πριν από δύο εβδομάδες την σταμάτησε εντελώς.Ανώνυμη πηγή είπε στην «Αλ Αχμπαρ» ότι η στάθμη του νερού στην κεντρική δεξαμενή νερού της Συρία- τη λίμνη Άσαντ- μειώθηκε η στάθμη του νερού κατά 6 μέτρα, κάτι που σημαίνει απώλεια εκατομμυρίων κυβικών μέτρων πόσιμου νερού. Αν η στάθμη του νερού στη λίμνη πέσει άλλο ένα μέτρο θα τεθεί το φράγμα εκτός δράσης.
Στην αλ Χαφς, μέσω της οποίας το νερό από τη λίμνη Άσαντ διοχετεύεται στα κανάλια, η στάθμη του νερού έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τα υπάρχοντα αποθέματα νερού, θα εξαντληθούν σε 1-2 μέρες.
Η παύση της διοχέτευσης της απαραίτητης ποσότητας νερού έχει, συν τοις άλλοις, την απότομη πτώση του όγκου της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χαλέπι και στην επαρχία του Χαλεπίου.
Ιστορικά, ο έλεγχος του Ευφράτη ήταν το επίκεντρο της σύγκρουσης μεταξύ της Τουρκίας, αφενός και της Συρίας –Ιράκ από την άλλη.
Η Τουρκία επιμένει ότι ο Ευφράτης είναι ένα «διασυνοριακό ποτάμι» και όχι «διεθνής ποταμός», και ως εκ τούτου δεν καλύπτεται από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
Η Τουρκία είναι επίσης μία από τις τρεις χώρες (μαζί με την Κίνα και το Μπουρούντι) που δεν έχουν υπογράψει τη διεθνή σύμβαση για τη χρήση των διεθνών υδατορευμάτων, που υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1997.
voicenews
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου