ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ενθαρρυντικά μηνύματα για το αεροδρόμιο της Σκιάθου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσεων υπολογίζεται ότι θα υπερβούν τις 400.000 οι αφίξεις και αναχωρήσεις ξένων τουριστών - Το Νοέμβριο εγκαθίστανται οι ιδιώτες.

Αυξητική τάση διαφαίνεται στις πτήσεις εξωτερικού αλλά και εσωτερικού που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της φετινής σεζόν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με το συνολικό αριθμό των διακινούμενων επιβατών να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 400.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων αφίξεων και αναχωρήσεων. Τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά για το διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο μετά τη λήξη της θερινής σεζόν, θα λειτουργεί με την ευθύνη της Fraport, της εταιρείας που αναλαμβάνει την αναβάθμιση και λειτουργία 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε όλη τη χώρα.

Η αυλαία των πτήσεων από το εξωτερικό ανοίγει στις 27 Απριλίου με την άφιξη του πρώτου τσάρτερ από την Ολλανδία, ενώ στις 5 Μαΐου αναμένεται, αντίστοιχα,η άφιξη των πρώτων Αγγλων τουριστών της θερινής περιόδου.
Παράλληλα, υπάρχει καθημερινή πτήση από το αεροδρόμιο της Σκιάθου προς την Αθήνα και αντιστρόφως, τη δεδομένη χρονική περίοδο. Από την 1η Μαΐου θα προστεθεί και δεύτερη, ενώ στη διάρκεια της φουλ σεζόν, θα πραγματοποιούνται τρεις πτήσεις από και προς την Αθήνα, σε καθημερινή βάση.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα σλοτς που έχουν εκχωρηθεί, δηλαδή τα ωράρια κατά τα οποία αναμένεται η άφιξη ενός αεροπλάνου στην Ελλάδα και το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, αναμένεται αύξηση των πτήσεων από Ιταλία, Γερμανία και Αγγλία, προς τη Σκιάθο.
Ο αερολιμενάρχης Σκιάθου, Ηλίας Πετράκης, υπογραμμίζει ότι «η εικόνα που έχουμε είναι αυξητική και θα προέλθει κυρίως από τις ιταλικές πτήσεις, δευτερευόντως από τη Γερμανία, ενώ θα προστεθούν επιπλέονπτήσεις και από την Αγγλία».Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών και σε αντίθεση με τα δεδομένα άλλων περιοχών, η αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου θα σημειώσει ανοδική τάση, ενώ αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων. Στη διάρκειας της φουλ σεζόν, ειδικότερα, αναμένονται περισσότερες από 100 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση, γεγονός το οποίο συνάδει με τα προαναφερθέντα.

Παραχώρηση αεροδρομίου
Στο τέλος του χρόνου αναμένεται να υπογραφεί, εξάλλου, η τελική συμφωνία μεταξύ της γερμανικής Fraport και του ομίλου Κοπελούζου για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με την οποία θα καταβληθεί εφάπαξ τίμημα ύψους 1,23 δισ. ευρώ αλλά και επενδύσεις ύψους 330 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Στόχος των επικεφαλής των εταιρειών που θα αναλάβουν τη λειτουργία των παραπάνω αεροδρομίων, είναι η διεύρυνση της σεζόν, και κατ’ επέκταση της λειτουργίας των αεροδρομίων και παράλληλα η προσέλκυση νέων πτήσεων. Οι ιδιώτες που θα αναλάβουν τη λειτουργία του αεροδρομίου Σκιάθου, και των αντίστοιχων περιφερειακών, αναμένεται να αναλάβουν δράση από 1ης Νοεμβρίου του 2016, σύμφωνα με σχετική προφορική ενημέρωση του επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας κ. Στέφαν Σούλτε, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα το αεροδρόμιο του νησιού και είχε συνάντηση με τοπικούς φορείς.

Ολοκληρώνονται τα έργα
Στο μεταξύ, διοικητική παραλαβή του έργου επέκτασης της πίστας στάθμευσης αεροσκαφών και της επέκτασης του βορείου άκρου του διαδρόμου προσγειώσεων, του αεροδρομίου της Σκιάθου θα πραγματοποιηθεί από την ΥΠΑ, προκειμένου να δοθεί προς χρήση το έργο, το φετινό καλοκαίρι. Ο διάδρομος προσγείωσης έχει ήδη επεκταθεί κατά 110 μέτρα, ενώ θα αυξηθεί παράλληλα ο συνολικός αριθμός των αεροσκαφών που θα μπορούν να σταθμεύουν στην πίστα του αεροδρομίου Σκιάθου.
Οι διαγραμμίσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη αλλά, υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται έξι περίπου σταθμευμένα αεροπλάνα ταυτόχρονα, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργίας του αεροδρομίου ειδικά στην περίοδο της φουλ σεζόν.
Πηγή: www.taxydromos.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video