ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Λάρισα: Αναμένονται άλλοι 100 πρόσφυγες από την Ειδομένη

Λάρισα: Αναμένονται άλλοι 100 πρόσφυγες από την Ειδομένη

Στον καταυλισμό του Κουτσόχερου μεταφέρθηκαν χθες το απόγευμα από την Ειδομένη 50 πρόσφυγες, από τους οποίους όμως τελικά δέχθηκαν να παραμείνουν στον καταυλισμό οι 28 ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν. Έτσι συνολικά στον καταυλισμό φιλοξενούντα αυτή την στιγμή 788 άτομα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να έλθουν δυο ακόμη λεωφορεία από την Ειδομένη με 100 άτομα ενώ, ο προγραμματισμός προβλέπει και την έλευση 25 ακόμη αύριο από την Ορεστιάδα. Είναι άγνωστο βεβαίως πόσοι από τους μεταφερόμενους στον καταυλισμό του Κουτσόχερου θα επιλέξουν τελικά να μείνουν.

Σε κάθε περίπτωση, η μετεγκατάσταση τους στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο έχει τελείως πρόσκαιρα χαρακτηριστικά. Καθώς, ως γνωστόν, την προηγούμενη εβδομάδα υπογράφηκε στο Γενικό Επιτελείο εθνικής Άμυνας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, «μνημόνιο κατανόησης», το οποίο προβλέπει την οικονομική στήριξη για την δημιουργία υποδομών στην χώρα που αφορούν στην καλύτερη φιλοξενία Σύρων προσφύγων, και το στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο, είναι η πρώτη δομή που επιλέχθηκε για την εφαρμογής του μνημονίου αυτού. Στον χώρο θα εγκατασταθούν προκάτ οικίσκοι-κατά πληροφορίες θα διαθέτουν δυο χώρους και τουαλέτα- και θα αναβαθμιστεί συνολικά το επίπεδο διαβίωσης στον καταυλισμό δημιουργώντας συνθήκες μίας ημιμόνιμης εγκατάστασης.

Ήδη αναμένοντας την παραλαβή των οικίσκων, σταδιακά έχουν αρχίσει στον Κουτσόχερο να μαζεύουν κάποιες από τις σκηνές που δεν . Υπολογίζεται ότι εντός του Ιουνίου, ο καταυλισμός θα κλείσει και οι διαμένοντες μέχρι τώρα σε αυτόν θα μεταφερθούν σε άλλες δομές, προκειμένου να τοποθετηθούν οι οικίσκοι και να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες.

Πηγή www.eleftheria.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video