ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Tο ακριβότερο αντικείμενο στη Γη

Tο ακριβότερο αντικείμενο στη Γη

Το πιο ακριβό αντικείμενο στη Γη εικάζεται πλέον ότι θα είναι ένας νέος πυρηνικός σταθμός, στα νοτιο-δυτικά της Αγγλίας, στην περιοχή του Somerset. Σύμφωνα με την Greenpeace, ο υπό κατασκευή σταθμός θα κοστίζει 35 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα 26 δις είναι το κόστος κατασκευής, και τα υπόλοιπα οι τόκοι για τα δάνεια που χορηγήθηκαν και άλλα έξοδα.

Γιατί ο συγκεκριμένος πυρηνικός αντιδραστήρας είναι τόσο ακριβός; Διότι πρόκειται για τις πιο πολύπλοκες κατασκευές, με εξειδικευμένο εξοπλισμό, ενώ μεγάλα ποσά διατίθενται και για την ασφαλή λειτουργία τους, καθώς η πιθανότητα ενός ατυχήματος είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να σκέφτεται...

Όσο περνάνε τα χρόνια δε, το κόστος ανεβαίνει. Ενδεικτικά, ο τελευταίος πυρηνικός αντιδραστήρας που κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 1995, κόστισε 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια ή 6 δισεκατομμύρια σε σημερινές τιμές.



Μήπως όμως το κόστος κατασκευής για κάποια άλλα ιστορικά μνημεία παγκοσμίου εμβέλειας θα ήταν μεγαλύτερο;

Η Turner Construction Company πιστεύει πως όχι, καθώς στελέχη της ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαν να κατασκευάσουν μια μεγάλη πυραμίδα, σαν και αυτές που βρίσκονται στην Αίγυπτο, με 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια περίπου...

Το ποσό αυτό υπολογίστηκε από το κόστος της πέτρας (730 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και τα εργατικά - 77,6 εκατομμύρια μέρες εργασίας, με εργατικό κόστος 5,73 δολάρια την ημέρα το άτομο - τόσος είναι ο μισθός σήμερα στην Αίγυπτο), συν τη διατροφή τους (5,80 δολάρια) ίσον με 445 εκατομμύρια δολάρια...



Στη σύγχρονη εποχή, άλλα έργα που πλησιάζουν αυτό το κόστος είναι το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ που βρίσκεται σε τεχνητό νησί (29 δις σε σημερινές τιμές), το ψηλότερο κτήριο του Ντουμπάι στοιχίζει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, και ο επιταχυντής του CERN 5,8 δισεκατομμύρια.

Η γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο δε, κοστίζει 6,5 δισεκατομμύρια.



Πάνω από τη Γη φυσικά, τα κόστη είναι... ασύγκριτα: Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός κοστίζει 110 δισεκατομμύρια δολάρια...



Πηγή: BBC

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video