ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πικρή η μπίρα και στο Βόλο μετά το φόρο.. «Θ»

Πικρή η μπίρα και στο Βόλο μετά το φόρο.. «Θ»

Σε 20% ανέρχεται η αύξηση του φόρου στη μπίρα σύμφωνα με τους καταστηματάρχες του Βόλου οι οποίοι θα έπρεπε να αυξήσουν την τιμή της κατά 50 λεπτά, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης και της μείωσης της αγοραστικής κίνησης εκτιμάται ότι μόνο ένα 10% θα προχωρήσει σε αύξηση της τιμής.
Εδώ και δύο ημέρες που ισχύει η αύξηση της τιμής του ΦΠΑ στην μπίρα στους καταστηματάρχες επικρατεί μεγάλος προβληματισμός, αφού εκτιμούν ότι η αύξηση του φόρου δεν είναι μόνο 1%, αλλά 20%, καθώς υπάρχει η αλυσίδα από την παραγωγή στην κατανάλωση που επιβαρύνεται φορολογικά μετά τα νέα μέτρα.
Και, επειδή το καλοκαίρι συνδυάζεται απόλυτα με την απολαυστική δροσιά της μπίρας, ο προβληματισμός των καταστηματαρχών είναι πολύ μεγάλος.
Από τη μια προμηθεύονται πιο ακριβά τη μπίρα και από την άλλη δεν μπορούν να αυξήσουν την τιμή της, επειδή η αγοραστική κίνηση είναι ήδη μειωμένη, οπότε ανεβάζοντας την τιμή μπορεί να χάσουν ακόμη περισσότερους καταναλωτές.
Ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών καφέ εστίασης και μπαρ κ. Γιάννης Γρηγορίου ανέφερε πως η μπίρα έχει αύξηση 20% στο φόρο και όχι 1%, όπως νομίζει ο πολίτης. Για παράδειγμα μια φθηνή μπίρα που την προμηθεύονται οι καταστηματάρχες 55 λεπτά, έχει αύξηση από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης συν 14 λεπτά, ενώ μαζί το ΦΠΑ πάει στα 20 λεπτά. Στις πιο ακριβές μπίρες μεγαλώνουν τα ποσοστά. Επίσης στο βαρέλι μπίρας που αγοράζουν τα καταστήματα η αύξηση του φόρου είναι στα δέκα ευρώ. Ο επαγγελματίας για να βγάλει τα έξοδα, θα πρέπει να αυξήσει την τιμή κατά 50 λεπτά περίπου. Δηλαδή αν πουλιέται η μπίρα στα καταστήματα γύρω στα 3-3,5 ευρώ, τώρα θα πρέπει να πάει 50 λεπτά παραπάνω.
Ωστόσο λόγω της μείωσης της αγοραστικής κίνησης οι καταστηματάρχες φοβούνται να αυξήσουν την τιμή. Γι’ αυτό και ο κ. Γρηγορίου εκτιμά ότι μόνο ένα 10% των επιχειρήσεων θα κάνει αύξηση τιμών. Η αύξηση της φορολογίας θα απορροφηθεί από τα καταστήματα που θα επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο επισημαίνεται.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video