ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ειδικότητα σε γιατρούς, σε Γερμανόφωνες χώρες

του Μιχάλη Σερασκέρη, συμβούλου εργασίας, medlabnews.gr


Απόκτηση ιατρικής ειδικότητας στις Γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Λουξεμβούργο)
Είναι γνωστό το ζήτημα που γεννάται από τις αναμονές των ιατρών προς απόκτηση ειδικότητας στην Ελλάδα, όπου παρά τις προσπάθειες οι συνέπειες να μετριαστούν έξω, αποδεικνύεται άλυτο και ταλαιπωρεί τους ιατρούς που ανυπομονούν να ασκήσουν το λειτούργημα που ονειρεύτηκαν. Εκεί που το πρόβλημα μοιάζει άλυτο, η λύση είναι προφανής για όσες και όσους το ψάξουν λίγο καλύτερα και η λύση αυτή είναι η απόκτηση ειδικότητας σε μία από τις 4 Γερμανόφωνες χώρες της Ευρώπης, με προεξάρχουσα φυσικά την ίδια τη Γερμανία!
Τι συμβαίνει λοιπόν στο πιο ισχυρό κράτος της Ευρώπης; Διαθέτει τον πιο μεγάλο υγειονομικό τομέα, με το σύνολο των κλινών του να είναι ίσο με το άθροισμα των κλινών Βρετανίας, Γαλλίας, Σουηδίας και Δανίας μαζί! Γι’ αυτό το λόγο, η ζήτηση ιατρών στη Γερμανία είναι πολύ υψηλή και σύμφωνα με μελέτη που έχει εκπονήσει η Γερμανική κυβέρνηση, ο υγειονομικός τομέας της Γερμανίας θα ζητήσει τα επόμενα χρόνια αρκετές χιλιάδες ειδικευμένων ιατρών προκειμένου να τον στελεχώσουν μόνιμα, με προτιμώμενους φυσικά τους ιατρούς που έχουν αποφοιτήσει από ιατρικές σχολές χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα επίπεδα της νοσηρότητας στη χώρα εξαιτίας κυρίως των χρονίων και εκφυλιστικών παθήσεων είναι υψηλά, η γήρανση του πληθυσμού αλλά και τα ατυχήματα είναι οι 3 κυριότερες αιτίες αύξησης του αριθμού των εισαγομένων προς νοσηλεία και μακροχρόνια παρακολούθηση ασθενών ώστε κατά συνέπεια να απαιτείται πολύ μεγαλύτερος αριθμός ιατρών από αυτόν που οι ιατρικές σχολές της Γερμανίας μπορούν να προσφέρουν.
Γι’ αυτούς τους λόγους οι Γερμανόφωνες χώρες προσφέρουν άμεσα θέσεις απόκτησης ιατρικής ειδικότητας με την ελπίδα να μπορέσουν να στελεχώσουν τον νοσοκομειακό τους τομέα με ειδικευόμενους ιατρούς όσο και αν συνεχεία με ειδικευθέντες, στους οποίους μάλιστα προσφέρουν πολλά κίνητρα για την παραμονή τους στη χώρα, όπως η δυνατότητα να μην εργάζονται Σαββατοκύριακα, να έχουν ευέλικτα ωράρια, να απολαμβάνουν μια εβδομάδα πρόσθετης κανονικής άδειας και άλλα κίνητρα αναλόγως του εργοδότη ο οποίος θα τους επιλέξει μετά τις σπουδές. .....................

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video