ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ερώτηση στη βουλή για τους χαλαζόπληκτους του Ν.Τρικάλων



Ερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο για τους χαλαζόπληκτους του Ν.Τρικάλων κατέθεσε ο βουλευτής της "Χρυσής Αυγής" Παναγιώτης Ηλιόπουλος
         
ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
 
ΘΕΜΑ: «Αποζημίωση πληγέντων αγροτών του Ν. Τρικάλων λόγω ακραίου καιρικού φαινομένου»
 
Σφοδρή χαλαζόπτωση μεγάλης εντάσεως έπληξε  αγροτικές εκτάσεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα Λυγαριάς, Γόμφων, Παλαιομοναστήρου,  στην περιοχή της Πύλης. Εκτεταμένες ήταν οι ζημιές που άφησε πίσω του το ακραίο αυτό καιρικό φαινόμενο καθώς κατεστράφησαν μποστάνια, αχλαδιές, καλαμποκιές και καλλιέργειες με τριφύλλι. Σε απόγνωση βρίσκονται αγρότες, καθώς οι απώλειες στις καλλιέργειες είναι αποκαρδιωτικές, αλλά και κάτοικοι των περιοχών αυτών εφόσον κατεγράφησαν ζημιές σε περιουσίες και από πτώσεις δένδρων. Ένα σημαντικό και πρακτικό ζήτημα το οποίο δυσχεραίνει χαρακτηριστικώς την καταγραφή ζημιών είναι ότι οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ, δε δύνανται να επιτελέσουν στο ακέραιο το έργο της καταγραφής και επισημάνσεως της καταστάσεως, καθώς μόνο 250 χ.μ. μετακινήσεως δικαιολογούνται. Συνεπώς καθίσταται αντιληπτή η αδυναμία της ουσιαστικής τους μετακινήσεως, και της καταγραφής της συνολικής ζημιάς στην ευρύτερη πληγείσα περιοχή, καθώς το περιοριστικό όριο των 250 χ.μ. που διατίθεται για τους εκτιμητές συνιστά παράγοντα αποτρεπτικό. Αξιοπερίεργη όμως είναι η επιδειχθείσα αυτή ολιγωρία καθώς οι δαπάνες μετακινήσεως δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι προέρχονται από τα τέλη εκτιμήσεως που καταβάλλουν οι ίδιοι οι αγρότες.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
 
1)    Που ακριβώς έγκειται η περιοριστική διάθεση των 250 χ.μ., προϋπόθεση αρνητική προς καταγραφή του ύψους της ζημιάς και αποζημιώσεως των αγροτών;
2)    Ποια ακριβή κονδύλια διατίθενται για την έγκαιρη και αντικειμενική καταγραφή αντικειμενική την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών, παραγωγών, καλλιεργητών και ζημιωθέντων κατοίκων;
3)    Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την εξόφλησή τους;
 
Αθήνα,   6/7/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
 
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video