ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο οικονομικός εφιάλτης είναι εδώ. Πώς θα οδηγηθεί κόσμος στην απελπισία και θα χάσει ό,τι έχει, το επόμενο διάστημα

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr


Μετά κράτος και οι τράπεζες κατάσχουν λογαριασμούς
Τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί η διαδικασία δεσμεύσεων λογαριασμών από την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί 856.000 οφειλετών, ενώ συνολικά πάνω από 4 εκατομ. φορολογούμενοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία. Τα νέα ληξιπρόθεσμα εκτινάχθηκαν στα 6,78 δισ ευρώ το Α' εξάμηνο και σε αυτά δεν υπάρχουν οι νέοι φόροι που έρχονται από τον Σεπτέμβρη με κύριο τον ΕΝΦΙΑ.
Το 82% των οφειλετών του δημοσίου είναι οφειλέτες με ποσά κάτω από 3000 ευρώ ή μέχρι 3000 ευρώ. Οι οφειλές αυτές μπρορεί να είναι πρόσφατα ληξιπρόθεσμα, όμως μπορεί να είναι και οφειλές που έρχονται από παλιά, όπως ξεχασμένα πρόστιμα (από παράνομο παρκάρισμα), που αν δεν πληρωθεί εμπρόθεσμα (συνήθως στο τέλος του μήνα) καθίσταται και αυτό ληξιπρόθεσμο.
Και οι τράπεζες Το τελευταίο διάστημα μέσα σε αυτό τον ηλεκτρονικό καταιγισμό κατασχέσεων από τις δημόσιες υπηρεσίες, έρχονται και οι τράπεζες. Αν λοιπόν κάποιος οφείλει σε τράπεζα και έχει ληξιπρόθεσμα προκειμένου οι τράπεζες να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους προβαίνουν και αυτές σε κατασχέσεις ποσών που βρίσκουν στους λογαριαμούς, των πελατών τους. Αυτομάτως προκύπτει το ερώτημα κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό; Αν ρωτήσει κανείς την τράπεζα καλυπτόμενη πίσω από τους όρους, όπως και οι δημόσιες υπηρεσίες άλλωστε, α) είναι μνημονικός νόμος β) υπάρχει η δυνατότητα αυτή αφού προβλέπεται στον νέο κώδικα δεοντολογίας και ο πολίτης που δεν γνωρίζει, δέχεται στωικά την εκδοχή που του προβάλλεται
Αν και υπήρξαν επιβολές προστίμων συνολικού ύψους 260.000 ευρώ σε τράπεζες για την πρακτική αυτή, οι τράπεζες βρίσκουν ή θα βρουν διέξοδο πιέζοντας τον ανήμπορο και ανυπεράσπιστο δανειολήπτη να τον βάλουν να υπογράψει αν δεν έχει ήδη υπογράψει την δυνατότητα να προβαίνουν στην αυτόματη πληρωμή δανείων. Με βάση τον νόμο η κατάσχεση από την τράπεζα μπορεί να γίνει ακόμα και σε λογαριασμό μισθοδοσίας (ακατάσχετο λογαριασμό) εφόσον παρέλθει μία μέρα από την κατάθεση του μισθού στον λογαριασμό και μάλιστα μέχρι το ύψος που ανέρχεται ο μισθός ή η σύνταξη. Δεν εξαιρείται της κατάσχεσης το ποσό που υπερβαίνει έναν μηνιαίο μισθό ή μία σύνταξη του οφειλέτη. Επίσης, δεν εξαιρείται της κατάσχεσης αν το καταβληθέν ποσό παραμείνει στον τραπεζικό λογαριασμό πέραν της επομένης ημέρας από εκείνη που καταβάλλεται
Έτσι το τελευταίο διάστημα προκειμένου οι τράπεζες να προλάβουν, τις κατασχέσεις των δημόσιων υπηρεσιών, προβαίνουν σε κατασχέσει λογαριασμών, μεγαλώνοντας ακόμα πιο πολύ την ασφυξία των πολιτών και φυσικά διογκώνοντας τα προβλήματα. .....................

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video