ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παραδίδεται σε χρήση το «τέρμιναλ» του λιμανιού

Παραδίδεται σε χρήση το «τέρμιναλ» του λιμανιού

Οργανωμένη ζώνη εμπορευματοκιβωτίων στην τρίτη προβλήτα του λιμανιού του Βόλου ενδιαφέρεται να δημιουργήσει πολυεθνική εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων και θα επενδύσει και σε έργα υποδομής, που θα αγγίξουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός Λιμένος παραδίδει σε χρήση το terminal μετά από απραξία πολλών χρόνων. Στο ισόγειο θα φιλοξενηθεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου και στον όροφο ιδιώτες.

 
Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με πολυεθνική για την αξιοποίηση της τρίτης προβλήτας, όπου η εταιρεία θα προχωρήσει σε επένδυση και εφόσον λειτουργήσει οργανωμένος σταθμός εμπορευματοκιβωτίων στα πρότυπα του Πειραιά ο Βόλος θα εξελιχθεί σε κορυφαίο λιμάνι διακίνησης κοντέινερ. Η εταιρεία MSC έχει λάβει στα χέρια της τη μελέτη για την επένδυση που απαιτείται στην τρίτη προβλήτα και την εξετάζει, ενώ αμέσως θα προχωρήσουν και οι συζητήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ.
Εάν ευδοκιμήσουν τα σενάρια, θα δημιουργηθούν όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΛΒ κ. Σταυριδόπουλος 30 θέσεις εργασίας, ενώ θα συζητηθεί και το οικονομικό όφελος του λιμανιού από τη χρήση της ζώνης.

 
«Βλέπουμε όλα τα δεδομένα της παραχώρησης και το πώς μπορεί να ωφεληθεί το λιμάνι. Οι συζητήσεις προχωρούν ικανοποιητικά», είπε ο κ. Σταυριδόπουλος.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποφασίσει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου για την παραχώρηση του τέρμιναλ. Θεωρείται βέβαιο ότι στο ισόγειο θα φιλοξενηθεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, ενώ για τον πρώτο όροφο έχει ενδιαφερθεί ένα γυμναστήριο και μια εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων.
Ο κ. Σταυριδόπουλος τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα δοθεί σε χρήση η υποδομή.

 

Διεθνής συνάντηση  για την κρουαζιέρα
Στο περιθώριο της διεθνούς εκθέσεως κρουαζιέρας «Seatrade Med», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Santa Cruz της Τενερίφης, αποφασίστηκε να διοργανωθεί τέλος Νοεμβρίου στον Βόλο συνάντηση για την κρουαζιέρα, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος.
Ο πρόεδρος του ΟΛΒ τόνισε ότι στη συνάντηση θα συζητηθούν όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες του λιμένος, οι ελλείψεις και τα πλεονεκτήματα του Βόλου με στόχο την προσέλκυση νέων κρουαζιερόπλοιων.

 
«Η σκέψη μας ως Οργανισμός είναι να οργανωθεί τον Νοέμβριο ένα συνέδριο με θέμα την προώθηση του Βόλου ως τουριστικού προορισμού των κρουαζιεροπλοίων. Μεγάλη σημασία έχει το να έρθουν να μας πουν οι άνθρωποι της κρουαζιέρας, πώς θέλουν αυτή τη συνεργασία, τι βελτιώσεις ζητούν και εμείς να παρουσιάσουμε το δικό μας προϊόν».
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ είχε επαφή με τον γενικό γραμματέα της MED Cruise κ. Πάλλη και αποφασίστηκε να διοργανωθεί στον Βόλο τέλος Νοεμβρίου ένα συνέδριο με θέμα την προώθηση του Βόλου ως τουριστικού προορισμού των κρουαζιερόπλοιων, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του λιμανιού.
Όπως ανέφερε ο ίδιος μεγάλη σημασία έχει να έρθουν να μιλήσουν πλοιοκτήτες ή τουριστικοί πράκτορες κρουαζιέρας, πώς θέλουν να γίνει αυτή η συνεργασία, τι βελτιώσεις ζητούν και οι τοπικοί φορείς να παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προϊόν της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video