ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Σφαγή» στις συντάξεις τραπεζοϋπαλλήλων και στον Βόλο

«Σφαγή» στις συντάξεις τραπεζοϋπαλλήλων και στον Βόλο

Ανάστατοι είναι οι συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι του Βόλου μετά τη «σφαγή» των συντάξεών τους που συνεχίστηκε κι αυτόν τον μήνα. Συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος που είχε συνταξιοδοτηθεί με μεικτό μισθό 4.500 ευρώ, έφθασε να παίρνει σύνταξη 1300 ευρώ, μαζί με την επικούρησή του…

Και χθες συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι του ΕΤΑΤ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων) ανακάλυψαν μόλις πληρώθηκαν τη σύνταξη του Οκτωβρίου, νέες μειώσεις στις συντάξεις τους, που έφθασαν μέχρι και τα 360 ευρώ…

Επίσης μειώσεις είδαν στις συντάξεις τους και οι ανάπηροι με ποσοστά αναπηρίας άνω του 80%, καθώς τους επιβλήθηκε αύξηση εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο 6%, ακόμη και σε συντάξεις κάτω των 500 ευρώ…

Συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος του Βόλου που είχε βγει στη σύνταξη με τελευταίο μισθό 4.500 ευρώ, λαμβάνει σήμερα μόλις 1300 ευρώ σύνταξη, μαζί με την επικούρηση… Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος είχε μισθό την τελευταία 20ετία πριν τη συνταξιοδότησή του άνω των 3.000 ευρώ μεικτά, ενώ την τελευταία πενταετία πριν συνταξιοδοτηθεί ως διευθυντικό στέλεχος, 4.500 ευρώ…

Για τους τραπεζικούς εφαρμόζεται συντελεστής επανυπολογισμού 1,80% στις συντάξεις τους. Οι συντάξεις των τραπεζικών που μειώθηκαν, ήταν της τάξης των 1.600, 1.700 ευρώ και ξαφνικά βρέθηκαν στα 1.300 και στα 1.350 ευρώ.

Συνταξιούχος τραπεζικός που έπαιρνε μέχρι τον προηγούμενο μήνα 1.200 ευρώ, χθες πληρώθηκε 920 ευρώ (μείωση κατά 280 ευρώ)…

Πρώην τραπεζοϋπάλληλοι καθώς και συνταξιούχοι με πάνω από μία κύριες συντάξεις, βλέπουν από χθες τις παροχές τους μειωμένες ακόμη και πάνω από 200 ευρώ, σε ισχύ του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Στον αντίποδα, χιλιάδες συνταξιούχοι με μία κύρια σύνταξη λαμβάνουν μικρές (της τάξης των λίγων ευρώ) αυξήσεις, καθώς η εισφορά 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης επιβάλλεται πλέον επί του καθαρού και όχι επί του αρχικού ποσού σύνταξης.

Χθες, μειώσεις ακόμη και άνω των 250 ευρώ είδαν 3.500 συνταξιούχοι του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), που προέρχονται από τις τράπεζες Εμπορική και Alpha Bank και λαμβάνουν προσυνταξιοδοτικό δικαίωμα. Μάλιστα, στο τέλος Οκτωβρίου θα επιβληθεί περικοπή και σε άλλους πρώην τραπεζοϋπαλλήλους, ενώ θα παρακρατηθεί και η πρώτη δόση των αναδρομικών. Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, η περικοπή, μαζί με τον διπλασιασμό της εισφοράς 6% στις κύριες συντάξεις, ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τα 300 ευρώ. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, ως όριο προστασίας ορίστηκε το ποσόν των 620 ευρώ μεικτά και ανώτατο ποσοστό μείωσης το 21%.

Από χθες, παρακρατείται εισφορά 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ στο άθροισμα των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων ανεξάρτητα από την αιτία (π.χ., σύνταξη από ίδιο δικαίωμα και σύνταξη χηρείας).

Όπως ορίζει ο νόμος, η εισφορά υπολογίζεται επί του ποσού της σύνταξης, εφόσον αφαιρεθούν οι μνημονιακές κρατήσεις και πριν από τον υπολογισμό του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι η σύνταξη θα αυξηθεί για όσους λαμβάνουν μόνο μία κύρια σύνταξη.

Βέβαια, η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας προς τα ταμεία ορίζει ότι «για παλαιές και νέες συντάξεις στο καταβαλλόμενο ποσό επί του οποίου υπολογίζεται η εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ, υπολογίζονται πάσης φύσεως προσαυξήσεις (επίδομα τέκνων, συζύγου), καθώς και τα επιδόματα απόλυτης αναπηρίας ή το εξωιδρυματικό επίδομα».

Σειρά στη λίστα των περικοπών πήραν επίσης χθες και οι μερισματούχοι του ΜΤΠΥ, που θα δουν τα μερίσματά τους με επιπλέον μειώσεις (έως και κατά 50%), ενώ στις 2 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει το τρίτο κύμα περικοπών από το επικουρικό ΕΤΕΑ. Τέλος Οκτωβρίου, με τις πληρωμές των κύριων συντάξεων Νοεμβρίου αναμένεται η περικοπή των κύριων συντάξεων για ποσά άνω των 2.000 ευρώ (ανώτατο πλαφόν για μία κύρια σύνταξη) και εν γένει των συντάξεων για ποσά άνω των 3.000 ευρώ.

 

Οι αναπηρικές

 

Δικαιούχος αναπηρικής σύνταξης που εισέπραττε 486,94 ευρώ μέχρι και τη σύνταξη Σεπτεμβρίου 2016, από τη σύνταξη Οκτωβρίου που πληρώθηκε χθες, της επιβλήθηκε μείωση 6% με εισφορά ασθενείας, που δεν είχε πληρώσει άλλη φορά, γιατί εξαιρείτο από το νόμο, λόγω της παθήσεώς της (αναπηρία 87%).


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video