ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Τρικάλων: Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα


Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Tρικάλων

Η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα στις 15 Νοέμβρη, τις μέρες των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια του ηγεμονικού αμερικανικού καπιταλισμού να αναβαθμίσει τη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, να επιβάλλει τα συμφέροντα των αμερικανικών πολυεθνικών. Η επίσκεψη αυτή διεξάγεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή τόσο για τις εξελίξεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Ομπάμα δεν έρχεται για να βοηθήσει την Ελληνική κυβέρνηση, όπως διαλαλούν τα παπαγαλάκια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκαλώντας τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του Ελληνικού λαού.

Αποτελεί μέγιστη πολιτική και ηθική κατάπτωση για ένα κόμμα, που τολμά να μιλά στο όνομα της Αριστεράς, να υποδέχεται σαν σωτήρα τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη Χούντα και τις ΗΠΑ που τη στήριζαν.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά και με εκκωφαντικό τρόπο το οριστικό διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ από το κίνημα και την αριστερά.


Η περίοδος Ομπάμα δεν ήταν προοδευτική. Επί της προεδρίας του δολοφονήθηκαν οι περισσότεροι Αφροαμερικάνοι και Ισπανόφωνοι πολίτες από την αστυνομία, από κάθε άλλη περίοδο της πρόσφατης Αμερικάνικης ιστορίας. Στηρίχτηκε το μεγάλο κεφάλαιο και η Γουόλ Στριτ με δισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή που χιλιάδες αμερικάνοι εργαζόμενοι έχαναν τα σπίτια τους και έμεναν άστεγοι σε σκηνές. Το κλείσιμο του Γκουαντάναμο και η στρατιωτική «απεμπλοκή» από το Ιράκ και τη Μέση Ανατολή ακούγονται ως κακόγουστο αστείο πάνω στα συντρίμμια της Λιβύης και της Συρίας.

Η επίσκεψη Ομπάμα δεν έχει καμιά σχέση με πρωτοβουλίες ελάφρυνσης του χρέους και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς που λέει η κυβέρνηση. Η Αμερικάνικη κυβέρνηση είναι ο πολιτικός καθοδηγητής του ΔΝΤ, στηρίζει αποφασιστικά τις αντεργατικές – αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις».

Πήρε θέση κατά του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, πίεσε για την υποταγή μας στους μονόδρομους των μνημονίων.

Ο Ομπάμα επισκέπτεται την Ελλάδα εν μέσω της «διαπραγμάτευσης» για την δεύτερη αξιολόγηση, με την κυβέρνηση και το κουαρτέτο να παζαρεύουν τα νέα αντιδραστικά μέτρα ενάντια στον λαό.

Δηλωμένη του πρόθεση είναι «να στηρίξει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων» όπως διατυμπανίζουν ο ίδιος και το επιτελείο του. Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος έρχεται πρώτα από όλα σαν εκπρόσωπος του πιο επιθετικού ολοκληρωτικού καπιταλισμού να πιέσει για ακόμα πιο γρήγορη καταβύθιση των μισθών, «απελευθέρωση των αγορών», ιδιωτικοποιήσεις.

Ο Ομπάμα έρχεται για μπίζνες. Είναι γνωστή η προσπάθεια των αμερικάνικων πολυεθνικών επιχειρήσεων να εκμεταλλευτούν τα ενεργειακά κοιτάσματα της νότιο ανατολικής Μεσογείου, να ελέγξουν τις ΑΟΖ της περιοχής και τους δρόμους πρόσβασης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Η ελληνική ολιγαρχία προσδοκά να συμμετάσχει στο φαγοπότι στο πλάι αυτών των μεγαθηρίων και δεν θα διστάσει «να τα δώσει όλα» για αυτό, θυσιάζοντας στο βωμό του κέρδους τα δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Η χρονική στιγμή της επίσκεψης δεν είναι καθόλου τυχαία. Συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, ειδικά σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη. Η σύγκρουση κλιμακώνεται, οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται διαμορφώνοντας ένα άκρως επικίνδυνο μίγμα που απειλεί την ειρήνη και τις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, δημιουργώντας εκατομμύρια πρόσφυγες.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την ακόμη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Μ. Ανατολή, την ακόμα βαθύτερη πρόσδεση στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς. Βασικό ζήτημα σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική εμβάθυνση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος-Ισραήλ.

Αυτή η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ αλλά και της ΕΕ όχι μόνο δεν μας προστατεύει από το «να γίνουμε Συρία» όπως λένε στελέχη της κυβέρνησης και οι «Μένουμε Ευρώπη», αντίθετα φέρνει ολοένα και πιο κοντά στον ελληνικό λαό το πόλεμο και τις συνέπειες του.

Η επίσκεψη θα έχει ως στόχο και την παρέμβαση των ΗΠΑ στον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας. Ανταγωνισμός ο οποίος, παρά την κοινή συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ και την αντιδραστική συμφωνία για το μεταναστευτικό, οξύνεται στο έδαφος της βαθιάς κρίσης του συστήματος και της επιθετικότητας των δύο αστικών τάξεων τόσο στο εσωτερικό των χωρών τους όσο και στην προσπάθεια για οικονομική εκμετάλλευση της περιοχής. Αυτή κάνει τον Ερντογάν να θέτει ζητήματα αμφισβήτησης των συνόρων και την ελληνική κυβέρνηση να στηρίζει το δικτατορικό καθεστώς της Αιγύπτου και το βαμμένο με το αίμα των Παλαιστινίων κράτος του Ισραήλ.

Η νέα προσπάθεια αντιδραστικής «λύσης» του Κυπριακού με την επιστροφή ενός σχεδίου τύπου Ανάν, που θα έχει ως συνέπεια τη διχοτόμηση του νησιού, βρίσκεται στην ατζέντα του Ομπάμα. Ο πολιτικός και στρατιωτικός έλεγχος της Κύπρου στη φάση όξυνσης των πολεμικών επεισοδίων στη Μέση Ανατολή είναι καίριας σημασίας για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να σημάνει συναγερμός στο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντικαπιταλιστικό κίνημα και όλη την μαχόμενη αριστερά. Για μια «υποδοχή» του Ομπάμα όπως του αξίζει. Για τη καταδίκη των νέων σχεδίων ιμπεριαλιστικής επιβολής και πολεμικής κλιμάκωσης.

Για το δικαίωμα στη ζωή και την ειρήνη στην Μεσόγειο τη Μέση Ανατολή και όλο τον κόσμο. Μόνο ένα νέο αντιπολεμικό και διεθνιστικό κίνημα των λαών της περιοχής μπορεί να σταματήσει την επέκταση και τη κλιμάκωση του πολέμου, να υπερασπιστεί και τελικά να επιβάλλει την ειρήνη. Με αίτημα την αποχώρηση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, την διάλυση κάθε ιμπεριαλιστικού μηχανισμού. Για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, χωρίς ξένους στρατούς και βάσεις, με πλήρη δικαιώματα στις κοινότητες της.

Για τη συνεργασία των κινημάτων και των λαών Ελλάδας – Τουρκίας ενάντια στις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις τους.

Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στο μαζικό κίνημα για την αναγκαία αντιπολεμική αφύπνιση των συνδικάτων, των φοιτητικών Συλλόγων και κάθε μορφής αγωνιστικής συσπείρωσης του λαού και της νεολαίας για να εκφραστεί μαζικά και δυναμικά η αντίθεση του λαού και νεολαίας στα νέα ιμπεριαλιστικά και φιλοπόλεμα σχέδια. Θα συμβάλλουν μέσα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αναγκαία ενωτική, σε αντικυβερνητική, αντιιμπεριαλιστική και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, αντιπολεμική δράση, για την συγκρότηση του αναγκαίου αντιπολεμικού μετώπου της εποχής μας.

Όλες και όλοι στις διαδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Όλες και όλοι στις συγκεντρώσεις εναντίον της επίσκεψης του Ομπάμα.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Τρικάλων, 07/11/2016
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video