ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επεισόδιο στο δικαστικό μέγαρο Βόλου από άνεργο που διεκδικεί την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών

Επεισόδιο στο δικαστικό μέγαρο Βόλου από άνεργο που διεκδικεί την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών

Επεισόδιο προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο Βόλου από άνεργο Βολιώτη, που διεκδικεί την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών του από εργολάβο. Ο άνεργος μόλις πληροφορήθηκε την απόρριψη αίτησής του για νομική βοήθεια από τον πρόεδρο Υπηρεσίας Πρωτοδικείου ως αόριστη, άρχισε να υβρίζει και να εκφράζεται εναντίον της δικαιοσύνης και του δικαστικού σώματος γενικότερα.

Το χθεσινό επεισόδιο ανέδειξε άλλη μια φορά την έλλειψη ελέγχου στους εισερχόμενους στο δικαστικό μέγαρο. Μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση αστυνομικού, που βρισκόταν εκείνη την ώρα υπηρεσία σε αίθουσα ακροατηρίου, προκειμένου να απομακρυνθεί από τον όροφο του δικαστικού μεγάρου ο άνεργος.
Όπως έγινε γνωστό, ο άνεργος έχει εδώ και πέντε χρόνια στα χέρια του δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες του επιδικάστηκαν να του καταβάλει εργολάβος, στον οποίο απασχολούνταν επί σειρά ετών, χρήματα, αρκετές χιλιάδες ευρώ, για δεδουλευμένες αποδοχές. Μάλιστα πέρυσι τον Απρίλιο είχε κάνει απεργία πείνας έξω από το δικαστικό μέγαρο Βόλου για το εν λόγω ζήτημα. Τώρα ζήτησε να του οριστεί δικηγόρος από το Πρωτοδικείο Βόλου, αίτηση ωστόσο που απορρίφθηκε ως αόριστη, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του.
Πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, παρουσία του απεργού πείνας, των προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου κ.κ. Λάζαρου Γαϊτάνη και Θανάση Παπαδημόπουλου, κατά την οποία είχαν εξεταστεί πιθανές λύσεις του προβλήματος με τη συνδρομή των δύο φορέων, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι
Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Βόλου με ανακοίνωσή του καταδικάζει «και το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) επεισόδιο, το οποίο μέχρι αυτή τη στιγμή περιορίστηκε σε έντονες λεκτικές απειλές από συμπολίτη μας προς τον πρόεδρο Υπηρεσίας. Για ακόμη μία φορά καταδικάζουμε την έλλειψη κάθε ελέγχου των προσερχομένων στις δικαστικές υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Βόλου, αλλά και των Ειρηνοδικείων Αλμυρού και Σκοπέλου, το νομικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την παροχή νομικής συνδρομής σε αστικές, ποινικές υποθέσεις, στην ανάκριση, στην προανάκριση και στην κατάθεση έγκλησης στους πολίτες, που αντιμετωπίζουν οικονομική αδυναμία ως προς τις προϋποθέσεις που θέτει για την αποδοχή του σχετικού αιτήματος, τον παροπλισμό της μαγνητικής πύλης που είχε τοποθετηθεί εδώ και χρόνια στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου και την ανυπαρξία πρόβλεψης αντίστοιχης προμήθειας για τα Ειρηνοδικεία Αλμυρού και Σκοπέλου, τη διενέργεια πλειστηριασμών στο ακροατήριο των Ειρηνοδικείων κάτω από τις παρούσες συνθήκες. Η δικαστική εξουσία ανέκαθεν ήταν καθ’ ύλη αρμόδια για την εφαρμογή των νόμων σε κάθε εστία της κοινωνίας. Μια αρμοδιότητα που συνεχίζει να κατέχει, πλην όμως χωρίς την εκτελεστότητα των αποφάσεων των δικαστηρίων, αφού η μεν πολιτεία επικαλείται το δημοσιονομικό κόστος, οι δε πολίτες το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Από πλευράς υποδομών η ελληνική δικαιοσύνη βρίσκεται στη χειρότερη θέση, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Τα ουσιαστικά εργαλεία της, οι κώδικες, τροποποιούνται συχνά, χωρίς να συνυπολογίζεται η ελληνική πραγματικότητα.
Αποδυναμωμένες σε προσωπικό δικαστικές υπηρεσίες με απαρχαιωμένο τεχνολογικό υλικό, σε ακατάλληλους και αφύλακτους χώρους, αντιμετωπίζονται από το κράτος πρόχειρα, χωρίς να ακούγονται οι φωνές των υπηρετούντων σε αυτές εργαζομένων. Με αλλαγές στους κώδικες, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με την εύκολη λύση της ανάθεσης έργων σε ιδιώτες, δεν πρόκειται να αποσυμφορηθεί ο όγκος δουλειάς και να επέλθει η πολυπόθητη γρήγορη δίκη και αν επέλθει, δεν θα είναι δίκη.
Τα τελευταία έξι χρόνια στην Ελλάδα η πολιτεία δεν έχει σκύψει πάνω στα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι στον χώρο της δικαιοσύνης, όσο και οι πολίτες, που καταφεύγουν σε αυτή, με βούληση να τα λύσει οριστικά. Αποτέλεσμα είναι η απαξίωσή της στα μάτια του λαού, ενός λαού που στενάζει εγκαταλειμμένος στην αβεβαιότητα της αυριανής ημέρας.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της παραφροσύνης και το λέμε αυτό, γιατί τα όρια της φτώχειας τα έχουμε όλοι μας περάσει πια. Όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο ζούμε καθημερινά την παραφροσύνη, όταν ερχόμαστε σε επαφή με τον πολίτη, είτε αυτοπρόσωπα, είτε μέσα από μια δικογραφία, πολλές φορές με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας.
Είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας και δηλώνουμε ότι οι φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουμε, τηρώντας τον όρκο που δώσαμε στην πολιτεία, εξαντλούνται μέρα με τη μέρα. Επιφυλασσόμαστε να τα υπενθυμίσουμε όλα αυτά αρμοδίως, κατά την προγραμματισμένη συνάντηση της προέδρου του Συλλόγου μας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης στις 24-11-2016 στη μία το μεσημέρι», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλο


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video