ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα στην περιοχή του Παλαμά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο 248.000 ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Θωρακίζουμε οικισμούς και καλλιέργειες από πλημμυρικά φαινόμενα και προστατεύουμε το περιβάλλον»



Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα και στη συντήρηση των αναχωμάτων του προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση αναχωμάτων Ενιπέα ποταμού στην περιοχή του Δήμου Παλαμά», προϋπολογισμού 248.000,00 € (με ΦΠΑ). Το έργο αφορά την αποκατάσταση ζημιών στον ποταμό Ενιπέα από πλημμύρες κατά την 20η & 21η Μαΐου 2016. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας με το έργο να χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα χρήσιμο έργο με το οποίο επιτυγχάνουμε δυο στόχους. Αφενός την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων και τις πλημμύρες του περασμένου Μαΐου. Το έργο αυτό το εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ευχαριστώ τον υφυπουργό κ. Χαρίτση για τη συνεργασία. Συνεχίζουμε το έργο μας με σχέδιο, προγραμματισμό και συνεργασίες».

Με το έργο αυτό πρόκειται να καθαριστεί η κοίτη του ποταμού Ενιπέα στα διοικητικά όρια του Δήμου Παλαμά και συγκεκριμένα από τη συμβολή του Ενιπέα ποταμού με τον Φαρσαλίτη ποταμό έως τη γέφυρα της Επ. Οδού Λάρισας - Καρδίτσας, από τα φερτά υλικά, τα απορρίμματα- μπάζα και βλάστηση, φυτά δενδρύλια, που έχουν συσσωρευτεί σε αυτή και δυσχεραίνουν την ομαλή ροή του. Ο καθαρισμός θα γίνει μετά από τη σύνταξη και έγκριση μελέτης εφαρμογής στην κοίτη του ποταμού στην περιοχή αυτή. Τα προϊόντα εκσκαφής θα μεταφερθούν και διαστρωθούν σε κατάλληλες θέσεις απόθεσης. 

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video