Στις Απριλίου ξεκινά στον Βόλο το 2ο Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου και θα διαρκέσει ως τις 9 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.
Το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ:
Πέμπτη 6 Απριλίου
Πρωινές δράσεις
10:00-11:00
Εργαστήριο 1: Σταμάτης Παπαδήμος, «Το ευτυχισμένο Καλοκαίρι του κυρίου Χόλι», ΄Ηρα Εκδοτική. «Ταξίδι»: η διαδρομή ενός παραμυθιού. Δράση για παιδιά 7-13 ετών.
Εργαστήριο 2: Αγγελική Θάνου, «Μουτάζ, το αρκουδάκι της αγκαλιάς, παραμύθι», ΄Ηρα Εκδοτική. Παράσταση αφήγησης για παιδιά ηλικίας 6 – 9 ετών. Αφήγηση: Αγγελική Θάνου, μουσική – τραγούδι: Σοφία Καγιά, λυρική τραγουδίστρια – μουσικοπαιδαγωγός.
11-12
Εργαστήριο 1: Ρίτσα Ψύλλου, «Tα Φιλαράκια… μας βοηθούν να νικήσουμε τις ανησυχίες μας!», Πεδίο. Διαδραστικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών
Εργαστήριο 2: Κολοβού Μαργαρίτα- Φουκαλά Συνοδή, «Με αφορμή έναν πίνακα ζωγραφικής-Θεόφιλος: Ένας ζωγράφος λαϊκός, ένας άνθρωπος διαφορετικός…». Δράση για παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου.
Εργαστήριο 3: Λεμονιά Μουλά, «Παιχνίδι ζωής». Ήρα εκδοτική. Δράση για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.
12:00-13:00
Εργαστήριο 1: Λάσκαρης Ζαράρης, «Το νησί και το αθάνατο νερό». Ήρα Εκδοτική και Ιωάννα Κουτρολού: «Ο Ωκεανούλης», Μιχάλης Σιδέρης. Κοινή δράση για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου.
Εργαστήριο 2: Στέφανος Παπαδόπουλος, «Τον νου σας, καρχαρίες, ερχόμαστε». Δράση για παιδιά 4 έως 10 ετών.
Εργαστήριο 3: ΄ Άννα Λαΐτσα, » Η πόλη με τα ονειρόδεντρα», Μεσογειακή. Δράση για παιδιά 6-10 ετών.
Απογευματινές δράσεις
16:00-17:00
Εργαστήριο 1: Μάρω Αισώπου και Δημήτρης Αίσωπος, «Κάτι χάνω κάτι βρίσκω». ΄Ηρα Εκδοτική. Δράση για ενήλικες.
Εργαστήριο 2: Έλενα Στανιού, «Το μικρό ρυμουλκό», Ψυχογιός. Δράση για παιδιά Νηπιαγωγείου -Δημοτικού.
Εργαστήριο 3. Λητώ Τσακίρη, «Στου ονείρου μου την άκρη …φιλία έχω και αγάπη» Μουσική: Αντωνέλλα Πουλούλη, Διάπλους. Δράση για παιδιά 5-9 ετών.
17:00-18:00
Εργαστήριο 1: Ζωή Γεροστάθη, Γιάννης Καραλάκος, Κωνσταντίνα Καραφέργια. «Μια αρκούδα, μια φορά…», Ηρα Εκδοτική. Παιγνιώδης δράση πάνω στο βιβλίο για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών.
Εργαστήριο 2: Νίκος Μιχαλόπουλος, «Θες να παίξουμε; …Όμως όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι» και «Οι κορυφές μέσα μας»,΄Αγκυρα. Δράση για μικρούς και μεγάλους.
Εργαστήριο 3. Στέλλα Δημητρακοπούλου: Τα Μαθηματικά στο «Χρυσό Σκαραβαίο» του Ε.Α.Poe, Πατάκης. Δράση για εφήβους.
18:00-19:00
Εργαστήριο 1: Μαρία-Χρυσή Σκρίμπα, «Η Υπόσχεση», Ανατολικός. Δράση για παιδιά και εφήβους που ονειρεύονται να γίνουν συγγραφείς. H πιο μικρή συγγραφέας σ’ αυτό Φεστιβάλ!
Εργαστήριο 2: Δημήτρης Αίσωπος και Γιώτα Κούγιαλη, «Παιχνίδια για κωφά ή βαρήκοα παιδιά», ΄Ηβη. Δράση για παιδιά 7-13 ετών.
Εκδήλωση με θέμα: «Παιδική λογοτεχνία και κρίση». Το θέμα θα αναπτύξουν οι συγγραφείς Μάνος Κοντολέων και Γιώτα Φώτου μετά από πρόσκληση στο Φεστιβάλ του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας
Παρασκευή 7 Απριλίου
Πρωινές δράσεις
11-12
Εργαστήριο 1: Στέφανος Παπαδόπουλος, «Μνημεία και τέρατα». Δράση για παιδιά.
Εργαστήριο 2: «Μάγνητες Τυφλοί», Λάμπρος Παρασκευάς, Αθηνά Ανεστοπούλου, Σοφία Χαμονικολάου, Βιβλία διασκευασμένα και προσαρμοσμένα για μαθητές με αναπηρία όρασης.
12-1
Εργαστήριο 2: Ελένη Αναστασοπούλου , Θεατρικό παιχνίδι με αφορμή το παραμύθι με τίτλο «Το Σανταλάκι», Διάπλους. Δράση για μαθητές Δημοτικού.
Εργαστήριο 3: Άννα Λαΐτσα, » Η πόλη με τα ονειρόδεντρα», Μεσογειακή. Δράση για παιδιά 4-6 ετών.
Απογευματινές δράσεις
16.00-17.00
Εργαστήριο 1: Κώστας Μάγος, «Ρόζα η ωραία θυμωμένη», Μεταίχμιο. Δράση για παιδιά 8-12 ετών.
Εργαστήριο 2: Ελένη Αναστασοπούλου, Η πολλαπλή νοημοσύνη των παραμυθιών : εφαρμογή στο παραμύθι «Ο Μπαμπαγιούμ και οι καραμέλες», Διάπλους. Δράση για εκπαιδευτικούς.
Εργαστήριο 3: Τσιλιμένη Τασούλα, «Το μήνυμα της Αγάπης», Διάπλους. Διαβάζουμε και συζητούμε για το παραμύθι, ώστε να ανακαλύψουμε το μήνυμα της αγάπης. Συμμετέχει ο καθ. του Π.Θ. Α. Μαγουλιώτης. Δράση για παιδιά 6 +.
17:00-18:00
Εργαστήριο 1 : Μάνος Κοντολέων, «Μανόλο, Μανολίτο και Μανουήλ». Πατάκης. Δράση για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.
Εργαστήριο 2: Πέγκυ Φούρκα, «Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι», Ψυχογιός. Διαδραστική παρουσίαση για μαθητές Δημοτικού.
Εργαστήριο 3: Ιωάννα Μπακιρτζή-Μπαμπέτα «Τα γουρουνάκια της ευτυχίας». Μεταίχμιο. Για παιδιά Νηπιαγωγείου & Α’ Δημοτικού.
18:00 Επίσημη έναρξη του φεστιβάλ
Χαιρετισμοί, Συνάντηση με τους συγγραφείς – δημιουργούς
20.00-21.00
Εκδήλωση: Λουδοβίκος των Ανωγείων, «Το μυρμήγκι και η πεταλούδα». Σαββάλας. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός, θα παρουσιάσει το βιβλίο του, στους μικρούς και μεγάλους φίλους, αφήνοντας …μικρές μουσικές εκπλήξεις για όλους!
Σάββατο 8 Απριλίου
Πρωινές δράσεις
10:00-11:00
Εργαστήριο 1: Δήμητρα Σωκράτους, «Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι». Βιβλιοπαρουσίαση για ενήλικες.
Εργαστήριο 2: Γιώτα Αλεξάνδρου, «Φένια η αγαπημένη των ήχων», Πατάκης Δράση για παιδιά.
Εργαστήριο 3: Ιωάννα Μπακιρτζή-Μπαμπέτα, «Λέξη σαν μύγα», Μίνωας. Δράση για παιδιά Νηπιαγωγείου & Α’ Δημοτικού.
11:00-12:00
Εργαστήριο 1: Ελένη Σβορώνου, «Σκοράροντας στον Σκορπιό», Μεταίχμιο. Ένα εργαστήριο για παιδιά 8+.
Εργαστήριο 2: «Μάγνητες Τυφλοί», Λάμπρος Παρασκευάς, Αθηνά Ανεστοπούλου, Σοφία Χαμονικολάου, Βιβλία διασκευασμένα και προσαρμοσμένα για μαθητές με αναπηρία όρασης. Βιωματική δράση για παιδιά 13-18 ετών.
Εργαστήριο 3: Τασούλα Τσιλιμένη & Βασίλης Παπαθεοδώρου. «Κοινές ιστορίες». Ο Κάρλ, ο Φρίτς και το αυγό της ευτυχίας του Β. Παπαθεοδώρου, Καστανιώτης και Το μήνυμα της Αγάπης της Τασούλας Τσιλιμένη, Διάπλους. Σεμινάριο/εργαστήριο για την τέχνη της μυθοπλασίας για εφήβους 16 ετών και ενήλικες.
Εργαστήριο 4: Τούλα Τίγκα, «Τα πουλιά στο χιόνι», Πατάκης. Δράση για παιδιά 11-13 χρόνων.
12:00-13:00
Εργαστήριο 1: Μαρία Αγγελίδου, «Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα », Μεταίχμιο. Δράση για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας.
Εργαστήριο 2: Ζήσης Παπαϊωάννου, «ΕΛΠΙΝΙΚΗ- Φωνές και Ψίθυροι στο Μουσείο της Ακρόπολης». Όστρια. Δράση για παιδιά Δημοτικού.
Εργαστήριο 3: Θάνος Κόσυβας, «Βούλα, η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν είχε βούλες», Αλέξανδρος. Δράση για παιδιά 4-10 ετών. Ο συγγραφέας, η ηθοποιός Άννα Γκούντα και η μουσικός Νατάσα Ιωαννίδου, προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν τη Βούλα, τη μικρή καμηλοπάρδαλη
Εργαστήριο 4: Μαρία Καλύβα, «Ένα ξεχωριστό πλάσμα», Δράση για παιδιά 4-8 χρονών.
13:00-14:00
Εργαστήριο 1: Ελένη Σβορώνου, «Ο ψαροντουφεκάς», Καλειδοσκόπιο. Ψαρεύοντας από τη θάλασσα μέσα μας: Ένα εργαστήριο για εφήβους.
Εργαστήριο 2: Βαγγέλης Ντελής, «Ο καλλιτέχνης », Κέδρος. Δράση για μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου αλλά και εκπαιδευτικούς. ΄Ενα μυθιστόρημα με ιστορικά στοιχεία, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Εργαστήριο 3: Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Το Ημερολόγιο ενός δειλού», Καστανιώτης. Δράση για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Ο συγγραφέας θα συζητήσει με μαθητές κι εκπαιδευτικούς για το bullying.
Απογευματινές δράσεις
16:00-17:00
Εργαστήριο 1: Εύη Μάμαλη: «Το Ασυναίσθημα», Βακχικόν. Δράση για εκπαιδευτικούς.
Εργαστήριο 2: Μερκούριος Αυτζής, βιωματικό εργαστήρι φιλαναγνωσίας για νηπιαγωγούς, δασκάλους, βιβλιοθηκονόμους .
Εργαστήριο 3: Γιώργος Μπουμπούσης, «Παππούς για Υιοθεσία», Σαϊτης. Δράση για παιδιά 8-10 ετών. Μια ιστορία για παιδιά 8 χρονών και πάνω.
17:00-18:00
Εργαστήριο 1: Νίκος Γιαννόπουλος: «Στη χώρα των… θαυμάτων», Κόκκινη Κλωστή Δεμένη. Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου για μαθητές Δημοτικού.
Εργαστήριο 2: Λίνα Μουσιώνη, «Ζητείται άλογο για αμαζόνα», Μεταίχμιο. Δράση για παιδιά 6-8 χρόνων. Θέμα: Διαφορετικότητα- Στερεότυπα- Φιλία.
Εργαστήριο 3: Έλενα Αρτζανίδου, «Πιάσε το τιμόνι γίγαντα», Ψυχογιός. Δράση για παιδιά 11+. Με αφορμή το βιβλίο, την εικονογράφηση του οποίου έχει κάνει ο Γιώργος Χαλκιάς, οι μαθητές και οι ενήλικες που θα θελήσουν να συμμετέχουν, θα ζήσουν μια φιλαναγνωστική δράση
17.00-18.30
Εργαστήριο 4: Boutique Training Center, «Μικροί Επιστήμονες», ένα πρόγραμμα STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) εργαστηρίων φυσικών επιστημών. Δράση για παιδιά 6-12 ετών.. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κωνσταντίνα Κόρκου – Κωνσταντίνος Γκαρέλης.
18:00-19:00
Εργαστήριο 1: Παναγιώτης Δημητρόπουλος, «Ο μπαμπάς μου, ο ήρωάς μου», Ελληνοεκδοτική. Δράση για παιδιά Δημοτικού-Γυμνασίου.
Εργαστήριο 2: Μάνος Κοντολέων, «Αμαρτωλή πόλη», Πατάκης. Δράση για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές του Λυκείου. Ο συγγραφέας θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες(εκπαιδευτικούς, γονείς , μαθητές λυκείου), πάνω στο πως έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τόσο τη συμπεριφορά των νέων, όσο και των ενηλίκων.
Εργαστήριο 3: Μαρίζα Ντεκάστρο, Κωνσταντινούπολη 1453, Κέδρος. Δράση για τάξεις Ε’-ΣΤ’ δημοτικού. Η συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο της Κωνσταντινούπολη 1453 (εκδ. Κέδρος) και θα συζητήσει με τα παιδιά πώς γράφονται η Ιστορία και τα ιστορικά βιβλία.
19:00-20:00
Εργαστήριο 1: Πετροπούλου -Λιανού Εύα, «Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης», ΄Εναστρον. Δράση για παιδιά Δημοτικού. Το βιβλίο αναφέρεται στη διαφορετικότητα και στη σημασία της φιλίας.
Εργαστήριο 2: Δημήτρης Κάσσαρης, «Το χειμωνόσπιτο», Καλέντης. Δράση για παιδιά ηλικίας 4+.
Εκδήλωση με θέμα: «Βιβλιοφαγία: «Η αποτελεσματικότερη υγιεινή διατροφή». Το θέμα θα αναπτύξει η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου με αναφορά στα μυθιστορήματα της: «Στη σκιά της πράσινης βασίλισσας», «Η προφητεία του κόκκινου κρασιού» και «Το φιλί της λύκαινας», Πατάκης. Μια εκδήλωση γνωριμίας με τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς –Ανδρουτσοπούλου μετά από πρόσκληση στο Φεστιβάλ από το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός». Η συγγραφέας θα επιχειρήσει να εξάρει την ανάγκη της φιλαναγνωσίας και πώς μπορούμε να στρέψουμε τους νέους στην ανάγνωση καλών λογοτεχνικών έργων
Στο τελείωμα της ημέρας θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή συλλόγων
Κυριακή 9 Απριλίου
Πρωινές δράσεις
10:00-11:00
Εργαστήριο 1: Εφη Μπαχτσεβάνα, «Παίζω εύκολα μουσική με τα Boomwhackers – 68 παιδικά τραγουδάκια»,Fagottobooks. Μουσικοκινητικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας άνω των 4 ετών. Ελάτε να παίξουμε μουσική εύκολα με τα Boomwhackers!
Εργαστήριο 2: Δήμητρα Πυργελή, «Ταξίδεψε μαζί μου», Λιβάνης. Δράση για μικρούς και μεγάλους ταξιδευτές. Η συγγραφέας Θα περιμένει μικρούς και μεγάλους χωρίς αποσκευές…
Εργαστήριο 3: ΄Ελενα Λιάτου, «Ρούλης ο Χρυσοψαρούλης, αντιμέτωπος με τη μόλυνση», Ρουμελιώτης. Δράση για παιδιά 4-8 χρονών. Η συγγραφέας ΄Ελενα Λιάτου θα ξεκινήσει με αφήγηση, ανάγνωση του παραμυθιού και θα ακολουθήσουν κάποιες δράσεις με τους μαθητές!
11:00-12:00
Εργαστήριο 1: Κριστίν Μενάρ. Δράση για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-7 ετών). Εργαστήρι εικονογράφησης με αφορμή τα βιβλία της ζωγράφου Κριστίν Μενάρ, «Η Γιασεμιά και τ΄ αστεράκια» (Ευδοκίας Σκορδαλά Κακατσάκη, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη) και «Τα μυρμηγκοκαμώματα του Μελή»(Ειρήνης Αποστολάκη, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη).
Εργαστήριο 2: Αργυρώ Μουντάκη, «Το στοιχειωμένο σπίτι», Μίνωας. Δράση για παιδιά 9+.
Εργαστήριο 3: Μαρίζα Ντεκάστρο, «Ένας κόσμος σε κίνηση, λίγο πριν λίγο μετά το 1821», Καλειδοσκόπιο. Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς. Η συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας βιβλίων για παιδιά, Μαρίζα Ντεκάστρο, με αφορμή το βιβλίο της θα συζητήσει με εκπαιδευτικούς για τα βιβλία γνώσεων.
Εργαστήριο 4: Εύη Γεροκώστα, «Μικρά ξυπνήματα», Παρρησία. Δράση για μκρούς και μεγάλους.
12:00-13:00
Εργαστήριο 1: Έλενα Νταβλαμάνου, «Μπορώ και χωρίς αυτά», Μίνωας. Δράση για παιδιά Δημοτικού. Η συγγραφέας θα αφηγηθεί την ιστορία του μικρού Λεωνίδα που έχει μια αδυναμία.
Εργαστήριο 2: Διονύσης Λεϊμονής, «Δημιουργική γραφή στην τάξη. Νεοελληνικά Κείμενα Β΄ Γυμνασίου» (υπό έκδοση). Συνοδεύει στο πιάνο ο συνθέτης Ανδρέας Γκούβας. Δημιουργική γραφή για εκπαιδευτικούς, καθώς η δημιουργική γραφή μπήκε στο πρόγραμμα εξετάσεων Ιουνίου 2017.
Εργαστήριο 3: Γιώργος Μπουμπούσης, «Πιο πολύ κι από βιντεοπαιχνίδι». Ελληνοεκδοτική. Δράση για παιδιά 10-15 ετών. Ο Γιώργος Μπουμπούσης με την ιδιότητα του συγγραφέα – ψυχολόγου, θα επιχειρήσει με αφορμή το βιβλίο του μια συζήτηση πάνω στον ηλεκτρονικό και διαδικτυακό εθισμό. Στις ομάδες εργασίας είναι απαραίτητη και η συμμετοχή ενός από τους γονείς των παιδιών.
Εργαστήριο 4: Ηλία Λιαμής, Κατηχητικά βοηθήματα Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Θέμα της συνάντησης του Ηλία Λιαμή με τους παριστάμενους γονείς και εκπαιδευτικούς θα είναι ο τρόπος μύησης στο θρησκευτικό βίωμα και η πληροφόρηση γύρω από τη παιδαγωγική προσέγγιση, σχετικά με θέματα θρησκευτικής πίστης σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των πρώτων του Γυμνασίου. Παράλληλα, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τον ρόλο των γονέων στην θρησκευτική ανάπτυξη των παιδιών, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Δυο στάλες κουράγιο για συντρόφους και γονείς» (ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ)
13:00-14:00
Εργαστήριο 1: Κωστής Γκιμοσούλης, «Να ζεις έξω από τη συνήθεια», Καστανιώτης. Δράση για εφήβους και ενήλικες. Ο συγγραφέας Κωστής Γκιμοσούλης, με αφορμή το βιβλίο του «Ο μέσα και ο έξω», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, συναντά εφήβους και ενήλικες.
Εργαστήριο 2: Ανδρέας Καρακίτσιος, «Δημιουργική Γραφή ή η επιστροφή της Ρητορικής». Ο εισηγητής υπόσχεται μόνον το ταξίδι. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους… Ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Ανδρέας Καρακίτσιος στήνει ένα εργαστήρι γραφής για εκπαιδευτικούς…
Εργαστήριο 3: Παναγιώτης Δημητρόπουλος, «Το μυστικό της γαλέρας», ΄Αρτεον. Δράση για παιδιά. Η Παρουσίαση έχει σκοπό να γνωρίσει στα παιδιά την ελληνική πειρατεία αλλά και σημαντικά γεγονότα εποχής, Επίσης θα περιλαμβάνει και διαδραστικό παιχνίδι για τα παιδιά «Το κυνήγι του Χαμένου θησαυρού»
Εργαστήριο 4: Δημήτρης Καραβασίλης, «Αντριάνα, το τζιβαέρι της Ίμβρου¨, Αρμός. Μιλώντας στους εφήβους για πίστη και ιστορία. Βιωματικό εργαστήριο για εφήβους.
Απογευματινές δράσεις
16:00-17:00
Εργαστήριο 1: Βαλσαμή Ευσταθίου – Κολοκοτρώνη, «Νηπιαγωγείο εφ όλης της ύλης», Ι write. Δράση για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Ομαδικά παιχνίδια. (Το βιβλίο έχει πάρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου για τη βιβλιοθήκη δασκάλου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού)
Εργαστήριο 2: Φαίδρα Παπαναστασίου, «Ταξίδι με ένα βιβλίο». Δράση για εκπαιδευτικούς.
Εργαστήριο 3: Κώστας Νίκας, «Το σπίτι της βροχής», ΄Ηρα Εκδοτική. Δράση για μικρούς και μεγάλους.
17:00-18:00
Εργαστήριο 1: Βαλάντης Παπαθανασίου, «Το θέατρο ως ψυχοπαιδαγωγικό εργαλείο στο σχολείο». Εργαστήριο (Workshop) για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η παρουσίαση του θεάτρου ως ψυχοπαιδαγωγικού εργαλείου για την προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας στο σχολείο.
Εργαστήριο 2: Καίτη Καραχάλιου, «Μουσικές δράσεις που ξεπηδούν μέσα από την αφήγηση ενός λαϊκού παραμυθιού». Δράση για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στο βιβλίο της αφηγήτριας παραμυθιών Ανθής Θάνου «Ο βασιλιάς των πουλιών. Τα λαϊκά παραμύθια ως προφορική παράδοση», Βάρφης. Παράλληλα θα γνωρίσουμε ένα ωραίο βιβλίο με την πλούσια εικονογράφηση της Μαρίας Μυστακίδου και τη σπουδαία μουσική επένδυση του Αλέξανδρου Μακρή.
Εργαστήριο 3: Νίνα Ζαφειρίου, «Η σβήστρα που έγραφε», Βάρφης. Δράση για μαθητές προσχολικής – πρωτοσχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικούς. Η συγγραφέας θα αφηγηθεί με διαδραστικό τρόπο την ιστορία. Η δράση θα ολοκληρωθεί με κινητικά παιχνίδια και μία δραστηριότητα ομαδικής ζωγραφικής υπό την καθοδήγηση του εικονογράφου Νίκου Γιαννόπουλου
18:00-20.00
Λήξη εργασιών του 2ου φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου με πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη συμμετοχή συλλόγων
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου