ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πανελλήνιο συνέδριο στον Βόλο για τα αρωματικά φυτά και βότανα από την αρχαιότητα έως σήμερα

Πανελλήνιο συνέδριο στον Βόλο για τα αρωματικά φυτά και βότανα από την αρχαιότητα έως σήμερα

Το νεοσύστατο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων» ιδρύθηκε με σκοπό να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και των αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων με την κοινωνία.
Στο πλαίσιο των δράσεων στις 5, 6 και 7 Μαΐου 2017 οι «Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου», σε συνεργασία με τους φορείς «Μαγνήτων Κιβωτό, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», που υλοποιεί δράσεις και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού» με τίτλο: «Μάγνητες και ο Πολιτισμός των Γεύσεων», το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Τοξικολογίας Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, διοργανώνουν στον Βόλο, στο ξενοδοχείο Valis Resort, Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Αρωματικά φυτά και βότανα από την αρχαιότητα έως σήμερα», με σκοπό την προβολή των βοτάνων του Πηλίου. Ξεκινώντας από τον Κένταυρο Χείρωνα και την αρχαιότητα, επιθυμούμε να αναδείξουμε τη χρησιμότητά τους για την ιατρική και την ευεξία, καθώς και τη μελέτη των προοπτικών οικονομικής ανάπτυξης που συνεπάγεται η αξιοποίησή τους για την περιοχή μας. Το εν λόγω Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Τοξικολογίας του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το Πανελλήνιο Συνέδριο θα εξετάσει το τεράστιο αυτό θέμα, σε επτά θεματικές ενότητες.
• Η βοτανική στην αρχαιότητα.
• Η βοτανική στα νεότερα χρόνια.
• Αρωματικά φυτά και βότανα στη βιομηχανία φαρμάκων, τροφίμων και καλλυντικών.
• Καλλιέργειες και καλές πρακτικές στον χώρο των αρωματικών φυτών και βοτάνων.
• Βότανα του Πηλίου: Τουριστικές και αναπτυξιακές Διαστάσεις.
• Τα βότανα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
• Υγεία, διατροφή, αρωματικά φυτά και βότανα.
Στο συνέδριο μετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες από την περιοχή μας και από ολόκληρη τη χώρα.
Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της έκδοσης «Τρώμε και ομορφαίνουμε» των εκδόσεων «ΑΡΜΟΣ» από τους συγγραφείς Δημήτριο Κουρέτα και Ηλία Μαμαλάκη, το οποίο αυτό το διάστημα παρουσιάζεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας.
Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό. Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, δίνεται η ευκαιρία σε επαγγελματίες και εταιρείες να εκθέσουν σε ειδικό χώρο, εντός του ξενοδοχείου, τα προϊόντα τους, τα οποία έχουν σχέση με βότανα και αρωματικά φυτά. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video