ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μάθημα σε διπλοβάρδια για δύο Νηπιαγωγεία στον Βόλο

Μάθημα σε διπλοβάρδια για δύο Νηπιαγωγεία στον Βόλο

Αν και βρισκόμαστε στο 2017, εντούτοις υπάρχουν Νηπιαγωγεία στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου τα οποία λειτουργούν σε διπλοβάρδια που συνιστά ταλαιπωρία για τους μικρούς μαθητές.
Άλλωστε δεν είναι και ό,τι καλύτερο για ένα μαθητή να παρακολουθεί μάθημα και γενικά εκπαιδευτικές δραστηριότητες από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε διπλή βάρδια παραμένουν το 10ο και το 21ο Νηπιαγωγεία Βόλου.
Το 10ο Νηπιαγωγείο Βόλου στεγάζεται στα 18ο και 29ο Δημοτικά, επί της οδού Λαρίσης, ενώ το 21ο Νηπιαγωγείο Βόλου στεγάζεται σε κτίριο στη Νέα Δημητριάδα.
Στο 21ο Νηπιαγωγείο φοιτούν 32 μαθητές, όπου οι μισοί πηγαίνουν για μάθημα το πρωί και οι άλλοι μισοί το απόγευμα.
Το να διδάσκεται το παιδί τις μεσημεριανές ώρες ασφαλώς και δεν είναι ό,τι καλύτερο. Ειδικά αυτή την περίοδο που κάνει και ζέστη, οι συνθήκες γίνονται ακόμη πιο δύσκολες.
Ωστόσο παρά τις προσπάθειες των αρμόδιων φορέων λύση δεν έχει βρεθεί για να μεταστεγαστεί το 21ο Νηπιαγωγείο σε ένα μεγαλύτερο χώρο και να μπορούν να κάνουν μάθημα όλα τα παιδιά μαζί το πρωί. Άλλωστε στην πόλη υπάρχουν και άλλα Νηπιαγωγεία με τον ίδιο ή και μεγαλύτερο αριθμό νηπίων και προνήπιων που όμως διαθέτουν μεγαλύτερους χώρους στέγασης.
Μάλιστα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ενήμερη για τις ανάγκες μεταστέγασης του Νηπιαγωγείου ή τουλάχιστον της βελτίωσης των υπαρχόντων υποδομών. Το κτήριο έχει αυλή από την πίσω πλευρά, ενώ η είσοδος είναι μπροστά από τον δρόμο.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος ανέφερε πως «Δεν προβλέπεται να υπάρξει σύντομα λύση για τα δύο αυτά Νηπιαγωγεία που λειτουργούν σε διπλή βάρδια. Έχουμε επικοινωνία με τον Δήμο, ωστόσο δεν φαίνεται να μπορεί να βρεθεί κάποιο οικόπεδο ή κτίριο για να δημιουργηθούν προοπτικές μεταστέγασης. Κάποια κτίρια που μελετήθηκαν, δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις, Πάντως πρόκειται για δύο Νηπιαγωγεία τα οποία λειτουργούν σε πολυπληθείς περιοχές που αναπτύσσονται και θα χρειαστούν νέοι χώροι σύντομα».
Και εκτός από τα δύο σχολεία που βρίσκονται διπλοβάρδια, και είναι τα μοναδικά στη Μαγνησία, υπάρχουν και νηπιαγωγεία σε μισθωμένα κτίρια συνήθως καταστήματα ή παλιά σπίτια που επίσης χρειάζεται να μετεγκατασταθούν. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι του 14ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας που ελλείψει αυλής τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν διάλειμμα.
Φώτης Σπανός


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video