ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η επιστροφή της γκαρσονιέρας στον Βόλο

Η επιστροφή της γκαρσονιέρας στον Βόλο

Δυναμική στροφή στην γκαρσονιέρα ως επιλογή των φοιτητών που προέρχονται κυρίως από τις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας, αλλά και της Λαμίας και πηγαινοέρχονται πολύ συχνά μεταξύ Βόλου και μόνιμου τόπου διαμονής τους, παρατηρείται φέτος στο Βόλο, ως μια νέα τάση που διαμορφώνεται μέσα στην κρίση.
Δέκα ημέρες μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής η αναζήτηση φοιτητικής στέγης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τον Βόλο και πολλοί γονείς έχουν έρθει τις τελευταίες ημέρες, για να βρουν ένα σπίτι για το παιδί τους. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν μεσίτες, η αναζήτηση θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μηνός. Στις πρώτες δυο-τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπήρξε ένα πρώτο κύμα γονέων, που ήρθαν να βρουν φοιτητική στέγη. Όμως η προσέλευση συνεχίζεται και αυτές τις ημέρες και θα διατηρηθεί μέρες ακόμη. Εξάλλου αρκετοί θεωρούν πως καθυστερώντας λίγο την έλευσή τους, θα μπορέσουν να βρουν και σπίτια σε καλύτερες τιμές. Πάντως οι μεσίτες επισημαίνουν πως υπάρχει επάρκεια σε γκαρσονιέρες και δυάρια διαμερίσματα στην πόλη, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και όλοι, αργά ή γρήγορα, θα εξυπηρετηθούν. Οι τιμές των ενοικίων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου του Βόλου διαμορφώνονται κατά μέσο όρο ως εξής: στις γκαρσονιέρες ξεκινούν από τα 150 ευρώ και καταλήγουν στα 220 ευρώ, ενώ αν είναι επιπλωμένες, μπορεί να φτάσουν και τα 250 ευρώ το μήνα. Τα δυάρια διαμερίσματα ξεκινούν από τα 220 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 300 ευρώ, ενώ, αν είναι επιπλωμένα, φτάνουν ακόμη και τα 350 ευρώ.

Οι επιλογές
Η κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη από το μεσιτικό γραφείο Magnis Land επισήμανε πως οι τιμές των ενοικίων στον Βόλο για τη φοιτητική στέγη διατηρούνται στα περσινά επίπεδα. Υπάρχει επάρκεια σε διαμερίσματα και αυτή την περίοδο καταγράφεται μεγάλη κινητικότητα από γονείς, που αναζητούν ένα σπίτι.
«Μια νέα τάση που ανέδειξε η κρίση, είναι πως κυρίως οι φοιτητές, που προέρχονται από γειτονικές του Βόλου πόλεις, επιλέγουν την γκαρσονιέρα, που είναι πιο φθηνή από ένα δυάρι διαμέρισμα, επειδή πηγαινοέρχονται πιο συχνά μεταξύ της πόλης και του μόνιμου τόπου διαμονής τους. Ο κόσμος είναι γενικά στριμωγμένος και όσοι έχουν μόνιμες κατοικίες σε πόλεις κοντά στον Βόλο, αναζητούν μια πιο οικονομική λύση. Έτσι μπορούμε να πούμε πως μέσα στην κρίση η γκαρσονιέρα ως επιλογή επιστρέφει πιο δυναμικά. Βέβαια όσοι φοιτητές διαμένουν σε πιο μακρινές πόλεις, στρέφονται κυρίως στα δυάρια διαμερίσματα», τόνισε η ίδια.

Συμβουλές από την Ένωση
Εργαζομένων Καταναλωτών Βόλου
Συμβουλές για την αναζήτηση κατοικιών προς ενοικίαση δίνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Βόλου. Όπως αναφέρει στην αναζήτηση των κατοικιών προς ενοικίαση, θα πρέπει ως υποψήφιοι ενοικιαστές, να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να αντιμετωπίζουν πιθανές παράνομες πρακτικές.
Ιδιαίτερα, θα πρέπει:
– «Να οριοθετούμε τις απαιτήσεις μας σχετικά με το προς αναζήτηση ακίνητο, σύμφωνα με τις ανάγκες μας (τετραγωνικά μέτρα, είδος θέρμανσης, όροφο, παροχές, περιοχή, μέσα μαζικής μεταφοράς, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.λπ).
– Σε περίπτωση άγνοιας της περιοχής ή της πόλης, μια λύση είναι η αναζήτηση ακινήτου σε συνεργασία με μεσίτη. ο οποίος πρέπει να κατέχει νόμιμη άδεια άσκησης του επαγγέλματος, να γίνεται με σαφήνεια η συμφωνία για την αμοιβή του και να γνωρίζουμε πλήρως τα στοιχεία του. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν οφείλουμε να δίνουμε αμοιβή στην περίπτωση της απλής υπόδειξης ακινήτων από τον μεσίτη.
– Σε περίπτωση συνεργασίας με μεσίτη, η αμοιβή του, εάν επιλέξουμε κάποιο ακίνητο που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο του γραφείου του, δεν καθορίζεται πλέον από τον επαγγελματικό του Σύλλογο, αλλά διαμορφώνεται ελεύθερα, μετά από διαπραγμάτευση μαζί του.
– Θα πρέπει να καθίσταται σαφές, ότι μια αγγελία καταχωρείται από μεσιτικό γραφείο, ώστε να γνωρίζουμε που απευθυνόμαστε.
– Να μην εμπιστευόμαστε τις φωτογραφίες, που αναρτώνται μαζί με τις ηλεκτρονικές αγγελίες και να μην κλείνουμε συμφωνίες με βάση αυτές, αλλά να επισκεπτόμαστε και να εξετάζουμε το ακίνητο.
– Να γνωρίζουμε και να έχουμε τα πλήρη στοιχεία του εκμισθωτή (ιδιοκτήτη) και να μη δίνουμε προκαταβολή, παρά μόνο όταν υπογραφεί το μισθωτήριο συμβόλαιο.
– Στο μισθωτήριο θα πρέπει να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία και των δυο πλευρών (εκμισθωτή – μισθωτή), οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, το ακριβές μίσθωμα (ενοίκιο) και ο τρόπος, καθώς και η ημερομηνία καταβολής του. Τόσο ο μισθωτής όσο και ο εκμισθωτής οφείλουν να έχουν στην κατοχή τους από ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου.
– Τέλος, καλό είναι να πληροφορούμαστε το ύψος των κοινοχρήστων για τους χειμερινούς και τους θερινούς μήνες, εφόσον το επιθυμητό ακίνητο είναι σε πολυκατοικία και να ζητάμε αποδείξεις, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, οι οποίοι μελλοντικά μπορεί να μας επιβαρύνουν».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video