ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίκαιρη Ερώτηση ΚΚΕ για την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ»


Να απενταχθεί άμεσα η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ ΑΕ) από το Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων ζητάει το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης.

Το ΚΚΕ τονίζει πως πρέπει να διασφαλιστεί η αποκλειστική ευθύνη του κράτους για την καθολική και ισότιμη παροχή δημόσιων, δωρεάν, σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων, νοσοκομείων, δικαστικών και άλλων δημόσιων κτιρίων. Επίσης ζητάει να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα άλλα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην εταιρεία ΚΤΥΠ ΑΕ.

Αναλυτική η Επίκαιρη Ερώτηση:

«Η εταιρεία ''Κτιριακές Υποδομές ΑΕ'' (ΚΤΥΠ ΑΕ), που προήλθε από τη συγχώνευση -συγκόλληση των εταιρειών ΟΣΚ ΑΕ, ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, "Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ", τεχν. ΚΕΔ, είναι ο μοναδικός συγκροτημένος τεχνικός φορέας του Κράτους για τις δημόσιες κτιριακές υποδομές της χώρας (σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια κ.ά.). Μέσω της ΚΤΥΠ διασφαλίζεται η ευθύνη του κράτους για την καθολική και ισότιμη παροχή δημόσιων, δωρεάν, σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων, νοσοκομείων, δικαστικών και άλλων δημόσιων κτιρίων. Μάλιστα στην ιδιοκτησία της βρίσκονται τουλάχιστον 2.000 λειτουργούντα σχολεία και περίπου 150 οικόπεδα χαρακτηρισμένα για κατασκευή σχολείων.


Με την ένταξη της εταιρείας ΚΤΥΠ ΑΕ στο λεγόμενο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και πιο συγκεκριμένα στην ΕΔΗΣ ΑΕ, η εταιρεία χάνει τελείως το χαρακτήρα και τις αρμοδιότητές της ως φορέας του Δημοσίου, καταργείται το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας, η επόπτευσή της από το Υπουργείο Υποδομών, καθώς και οι σχέσεις της με τα υπουργεία και φορείς του Δημοσίου που μπορούν να αναθέτουν έργο σε αυτήν (Υπ. Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης κ.ά.).

Οι σκοποί του Υπερταμείου και των θυγατρικών εταιρειών του όπως η ΕΔΗΣ είναι καθαρά κερδοσκοπικοί και στοχεύουν στην αύξηση της αξίας των μετοχών τους. Με τον ορισμό του ΔΣ της ΕΔΗΣ και την ένταξη στο ΓΕΜΗ θα είναι πλέον και ουσιαστικά "στα χέρια" του Υπερταμείου τα σχολεία και τα χαρακτηρισμένα οικόπεδα που είναι στην ιδιοκτησία της ΚΤΥΠ, καθώς και "στον αέρα" η επιχορήγηση της εταιρείας από το ΠΔΕ και από τον τακτικό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα τόσο η συνέχιση των έργων και της λειτουργίας της ΚΤΥΠ όσο και η μισθοδοσία των εργαζομένων. Πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι πριν από μερικές μέρες ο εποπτεύων Υπουργός Υποδομών έστειλε εγκύκλιο αποκλειστικά για την ΚΤΥΠ με την οποία καλεί σε μετατάξεις εντός μηνός πάνω από 250 εργαζόμενους στην εταιρεία πολλοί εκ των οποίων είναι μηχανικοί.

Την ίδια ώρα έχουν "κολλήσει" δεκάδες εισηγήσεις που αφορούν σε έργα και εργασιακά θέματα με ευθύνη της Διοίκησης της εταιρείας, ενώ δεν γίνονται νέες αναθέσεις έργων από τα υπουργεία και ο προσεισμικός έλεγχος καρκινοβατεί για ακόμα μία φορά μετά τη σύνδεσή του με "'χρηματοδοτικά πακέτα". Παράλληλα το ίδιο το Υπουργείο Υποδομών και όχι μόνο αποσιωπά επιμελώς το έργο των εργαζομένων και τη σημαντική συνεισφορά τους ακόμα και στις πρόσφατες αυτοψίες στη Δυτική Αττική.

Τέλος, απαράδεκτο είναι και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αποδοθεί στην ΚΤΥΠ η κρατική χρηματοδότηση του Γ΄ και Δ΄ τριμήνου για τη μισθοδοσία των εργαζομένων και τα λειτουργικά έξοδα! Έτσι διαμορφώνεται μία κατάσταση πλήρους αποδυνάμωσης, απαξίωσης και διάλυσης της ΚΤΥΠ, που δίνει ακίνητη περιουσία, έργα και εργαζόμενους "βορά" στα κερδοσκοπικά σχέδια του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων, όπως καταγγέλλει και το Σωματείο των εργαζομένων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε:

Να απενταχθεί άμεσα ο φορέας από το Υπερταμείο και σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η ευθύνη του κράτους για την καθολική παροχή δημόσιων δωρεάν σύγχρονων και ασφαλών σχολείων, νοσοκομείων, δικαστικών και άλλων δημόσιων κτιρίων.

Να διασφαλιστεί η ιδιοκτησία του Δημοσίου στα 2.000 σχολικά κτίρια και τα 150 οικόπεδα που είναι χαρακτηρισμένα για σχολεία.

Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων».  




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video