ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μακεδονικός απόηχος που δεν σβήνει...


Το να φυλά τα ρούχα του κανείς δεν είναι κακό. Άλλο πράγμα ο εθνικιστής και άλλο πράγμα ο πατριώτης.



Χρονογράφημα από τον επαναπατριζόμενο Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα

Για την αποφυγή μιας επανάληψης του απόηχου από το Μακεδονικό συλλαλητήριο που σήκωσε στη Θεσσαλονίκη, τη βοή και το τρίξιμο των κοκάλων που κούνησε όχι μόνο τα Βαλκάνια αλλά τον κόσμο ολόκληρο, αυτός ο ελληνικός, ηρωικός και ιστορικός απόηχος, εάν μια ανεπιθύμητη επανάληψή του δεν αποκλειστεί, θα αποτελεί δυσοίωνο ουρλιαχτό και προμάντεμα για την Ελλάδα. Για να επιτευχτεί αυτό, οι έλληνες πολίτες όλων των ηπειρωτικών διαμερισμάτων της Χώρας, θα χρειαστούν  Π ο λ ι τ ι κ ο ύ ς  που τα αχαμνά τους να σβαρνίζονται στη γη, να αστράφτουν, να βροντούν και να είναι ενωμένοι.

Δυστυχώς δεν διαθέτουμε ούτε το άστραμμα ούτε το βρόντο. Δείτε την κυρίαρχη πανσπερμία των κομματικών αιθεροβαμόνων, ψευτών και υποκριτών και δείτε ακόμα πως, ανεξάρτητα από τι χρώμα αποτελείτε μια κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση, όπως η σημερινή, τα «φαινόμενα» διαφόρων αντιδραστικών ομάδων βρίσκονται πάντα μέσα στα πράγματα δημιουργώντας μια αντάρα ποικίλων προβοκατόρικων προβλημάτων με αποδέκτη την οποιοδήποτε Διαμαρτυρία όταν ένα μέρος της κοινωνίας εκφράζει και εκθέτει.

Ως φυσικό επακόλουθο, ο απόηχος του συλλαλητηρίου μεταφέρθηκε και στα δικτυακά μέσα, όπου η αντιπαράθεση απόψεων μεταξύ πολιτών-χρηστών πρωτοστάτησε. Εκεί, με τον απόηχο του συλλαλητηρίου να καλύπτει τον κυβερνοχώρο, διαδραματίστηκε και παίχτηκε, σαν σε μορφή θεάτρου, ένα ανθρώπινο μωσαϊκό πολλών διαστάσεων γύρω από το όνομα Μακεδονία. Ένα μπέρδεμα που ο απόηχος με το όνομα έφερε και άλλες παρεμφερές παλιές ξεχασμένες εικόνες πραγμάτων και ανθρώπων στον ελληνισμό αλλά και φρέσκιες που τον ταπεινώνουν, τον ταλαιπωρούν, τον θέτουν μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα και τον διχάζουν. Και όλα αυτά για το λαό μας, δεν είναι τυχαία.

Μέχρι τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, οι έλληνες μετανάστες της ΕΟΚ και στη συνέχεια της «Ε.Ε.» ερχόμενοι στην Ελλάδα διακοπές, όταν περνούσαν στο κρατίδιο των Σκοπίων, συναντούσαν την ταμπέλα με το όνομα Μακεδονία. Και με αυτό το όνομα γαλουχήθηκαν γενιές ολόκληρες των γειτόνων μας. Παράλληλα οι έλληνες -μαριονέτες «πολιτικοί» κομματόσκυλα υποταγμένοι στα ξένα κέντρα σφύριζαν αδιάφορα…

Αλαλούμ, διχασμός και αναβρασμός στα τηλεοπτικά δίκτυα. Όσο και αν το κομματικό κουτσομπολιό ανεβαίνει στα κανάλια της απόλυτης αποβλάκωσης, τόσο περισσότερο κονταίνει το νήμα που θα φέρει τα τετελεσμένα γεγονότα βρίσκοντας τους δυο λαούς σε χαώδη διχαστική κατάσταση. Οι Σκοπιανοί να βρίσκονται στο στόχαστρο των ελλήνων δραγατών, όσο αφορά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, κι εμείς να διεκδικούμε δικά μας, αυτονόητα  πράγματα.

Ο απαράμιλλος συνωστισμός των «εκπροσώπων» του λαού στα κανάλια…, (πάλι το λέμε και θα το λέμε μέχρι την πλήρη απομόνωση τους από τη νοημοσύνη του λαού…,) θυμίζουν κοπρόσκυλα που συνωστίζονται γύρω από το χασαπιό κι εκεί γαυγίζουν και αφρίζουν με γυαλωμένα μάτια, έτοιμα να δαγκώσουν το χασάπη που δεν τα δίνει κρέατα.

«Αντιπαράθεση» λοιπόν, που σηκώνει την τρίχα κάγκελο (δείτε τους στις  καθημερινές πρωινές εκπομπές στα γκεμπελικά κανάλια, πως παπαγαλίζουν ξετσίπωτα και ανεύθυνα σαν γυναικούλες οίκου ανοχής, που η μια πήρε τον πελάτη της άλλης και τον τηλεπαρουσιαστή(ες) να ξεσκίζεται πως θα βάλει σειρά, πώς και πότε θα κόψει από κάποιον βολευτάκο το λόγο, πώς μέσω των βραχυκυκλωμένων πομπών θα προβάλει το παραλλαγμένο - καμουφλαρισμένο «δια ταύτα»… που δεν είναι ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης, πολύ δε περισσότερο οι Βαλκάνιοι σκοπιανοί και έλληνες πολίτες, αλλά η Νέα Τάξη Πραγμάτων που επιβάλει την αλλαγή ονομάτων και Χαρτών χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα στο σύστημά της τηλεοπτικά μέσα, τις κυβερνήσεις και τους «πολιτικούς» - ανδρείκελα, μαριονέτες και ανθέλληνες που αποτελούν τη μάστιγα της Ελλάδας. Τρομοκρατημένοι όσο υποταγμένοι και δειλοί δεν τολμούν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και το επιτυγχάνουν χάρη στη διαποτισμένη από προπαγάνδα και θεαθήναι μνήμη των πολιτών.

«Όλος ο κόσμος τους λέει «Μακεδονία», εμείς δεν γίνεται να τους λέμε φούφουτους». Τάδε έφη, κα Μπακογιάννη στο trikalaolaautopost· 25-01-2018. Με αυτή την προπαγάνδα υποστηρίζει το κόμμα του συγγενή της η κα Μπακογιάννη; Θα πάθουνε το μασκαραλίκι. Ο Σύριζα θα τους «θάψει», όπως έθαψε και το λαό. Αλλά, ποιος είναι ο κόσμος που βαφτίζει τα Σκόπια σε Μακεδονία; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα; Ο ευρωπαίος; Ο αμερικάνος; Ο λαός μας; Χώρες που οι κυβερνήσεις τους είναι εξανδραποδισμένες με ένα διαφορετικό DNA από το ελληνικό; Τι να κάνουμε τώρα, να θάψουμε χιλιάδων ετών ιστορία στο όνομα του επαναφορτιζόμενου διπολικού κομματικού συστήματος Σύριζα-ΝΔ και με τη συμμετοχή το παπαδαριό επειδή η ΝΤΠ προστάζει; Ερωτήματα του «τρέχα να βρεις», παρεμπιπτόντως.

Τώρα βρισκόμενοι στην ώρα μηδέν έχουμε και λέμε: Αν η «σύγχρονη» εποχή-σε παγκόσμια κλίμακα- (την οποία σθεναρά υποστηρίζει και η εν λόγω κυρία) που τα τρώει όλα, δεν είχε τόσο βάρβαρα και ανήθικα χαρακτηριστικά? αν το κυπριακό δεν έφτανε μισό αιώνα διαπραγματεύσεις? αν η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας δεν είχε συμβεί και οι διεθνείς οργανισμοί λειτουργούσαν στη λογική της, έστω, αστικής δημοκρατίας και η «ΕΕ» δεν ήταν το μακρύ χέρι των αμερικάνων ή καλλίτερα του τραπεζικού συστήματος, των πολέμων, της αμείωτης καταστροφής των λαών και εθνών? αν ο απόλυτος εξοστρακισμός των συνανθρώπων μας, τα γιγαντιαία μεταναστευτικά κύματα και που κάποιοι γινήκανε πλούσιοι? αν η ανελέητη αποθήκευση ψυχών σε γκέτα, σε κοντέινερ, σε σκηνές και σε χαντάκια και αν τα κέντρα των εμπόρων δεν γίνονταν χρυσά και δεν στάζανε τα χέρια τους με αίμα…, μύριοι και ποικίλοι οι θάνατοί τους…, τότε κ α ν ε ί ς νοήμων έλληνας πολίτης δεν θα ενοχλούνταν αν το όνομα Μακεδονία προβάλλονταν και μέσα από τους σκοπιανούς γειτόνους μας με μια σύνθετη ονομασία. Εκεί έχουν μπερδευτεί οι έλληνες και έχουν μπερδευτεί από ανίατη γκεμπελική κομματική προπαγάνδα… Το να φυλά τα ρούχα του κανείς δεν είναι κακό. Άλλο πράγμα ο εθνικιστής και άλλο πράγμα ο πατριώτης.

Γι’ αυτό αγαπάμε την Ελλάδα! Και δεν είμαστε ούτε εθνικιστές και πολύ περισσότερο δεν είμαστε σοβινιστές. Είμαστε διεθνιστές, αγαπούμε τους λαούς  και το δείξαμε σε όλη την οικουμένη και σε όλους τους αιώνες. Και αυτό, που ενστικτωδώς διδαχτήκαμε, το οφείλουμε στην πατρίδα μας. Γι’ αυτό την αγαπάμε, γι’ αυτό την πονάμε και τη λατρεύουμε πιότερο από οποιοδήποτε Θεό, «οργανισμό», «σύμμαχο», «φίλο», ελληνικό κόμμα, Έλληνα κυβερνήτη, «εθνάρχη» ή κομματάρχη. Γιατί η Ελλάδα είμαστε Εμείς και γιατί η Ελλάδα δε μας πλήγωσε ποτέ!

Ε.Ε. Τρίκαλα Ιανουάριος 27  2018   www.fasoulas.de   *  e-mail: vaios@fasoulas.de

 
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video