ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περιστατικό ιλαράς στο Νοσοκομείο του Βόλου 

Περιστατικό ιλαράς στο Νοσοκομείο του Βόλου 

Ένα περιστατικό ιλαράς σε κορίτσι έχει καταγραφεί στο Νοσοκομείο Βόλου από τις αρχές Σεπτεμβρίου, την περίοδο δηλαδή που η ασθένεια παρουσίασε για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια έξαρση, με αποτέλεσμα στην Ελλάδα να έχουν παρουσιαστεί εκατοντάδες περιστατικά μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου καταγράφηκε και τεκμηριώθηκε ένα περιστατικό με ιλαρά. Πιο συγκεκριμένα αφορούσε ένα εξάχρονο κορίτσι. Το περιστατικό συνέβη πριν περίπου ένα μήνα και αντιμετωπίστηκε άμεσα, καθώς ακολουθήθηκε όλη η απαιτούμενη ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.
Μάλιστα, μόλις οριστικοποιήθηκε ότι το κοριτσάκι έχει ιλαρά, αμέσως έγιναν εξετάσεις και στους συγγενείς, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν τα αντισώματα από παλιότερους εμβολιασμούς και δεν διέτρεχαν κίνδυνο να ασθενήσουν.

Επίσης έγινε έλεγχος και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπου επίσης διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν τα αντισώματα.
Το ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο Νοσοκομείο, δείχνει πως ευτυχώς για τον Νομό Μαγνησίας η εξάπλωση της νόσου δεν είναι ακόμη αισθητή..
Από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά της ιλαράς σε παιδιά που δεν έτυχε να εμβολιαστούν. Συνολικά το τελευταίο τρίμηνο έχουν πραγματοποιηθεί 80 εμβολιασμοί μέχρι στιγμής και συνεχίζονται. Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς αφορούν στις περιπτώσεις παιδιών που νοσηλεύτηκαν στην Κλινική και διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν κάνει εμβολιασμό, οπότε δόθηκε η δυνατότητα να γίνει. Ο εμβολιασμός γίνεται δωρεάν.

Αυτή την περίοδο η Κλινική είναι σχεδόν γεμάτη μα παιδιά, καθώς υπάρχει έξαρση σε γαστρεντερίτιδες, ιώσεις και άλλες παθήσεις, όπως αμυγδαλίτιδα. Είναι άλλωστε η περίοδος της κορύφωσης της γρίπης. Υψηλή προσέλευση παρατηρείται και στα εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής καθώς και στα Επείγοντα.
Αυτό που επισημαίνεται είναι πως η Κλινική αυτή την περίοδο έχει έλλειψη σε γιατρούς και πιο συγκεκριμένα σε ειδικευόμενους, με αποτέλεσμα να προκύπτουν διάφορα ζητήματα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video