ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αναφορά στον εισαγγελέα μετά από απειλές σε εκπαιδευτικούς για τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία του Βόλου

Αναφορά στον εισαγγελέα μετά από απειλές σε εκπαιδευτικούς για τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία του Βόλου

Σε έγγραφη αναφορά στην Εισαγγελία για το ζήτημα της ένταξης των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία, της νομοθεσίας που περιβάλλει την όλη δράση αλλά και των αντιδράσεων που εκφράζεται από μερίδα γονέων, αναμένεται να προχωρήσει σήμερα το πρωί ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης.
Εδώ και μία εβδομάδα έχουν ενταχθεί στα σχολεία 60 και πλέον προσφυγόπουλα σε έξι Γυμνάσια και ΕΠΑΛ τα οποία προέρχονται από τις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα, τον Ξενώνα της Άρσις στη Μακρινίτσα και την Παιδόπολη της Αγριάς, όπου δραστηριοποιείται ο Ερυθρός Σταυρός.

Η ένταξη όμως των μαθητών στο πρωινό διδακτικό ωράριο και η συνύπαρξή τους με τους άλλους Έλληνες μαθητές, προκάλεσε αντιδράσεις από ορισμένους γονείς.
Σε δημόσια παρέμβασή του ο κ. Σαβελίδης προχθές Κυριακή έκανε λόγο ακόμη για απειλές που δέχονται εκπαιδευτικοί. Διευκρινίζοντας χθες ο ίδιος τι είδους απειλές είναι αυτές, τόνισε την περίπτωση απειλητικού μηνύματος που εστάλη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε εκπαιδευτικό, ενώ φραστικές απειλές έχουν διατυπωθεί και σε άλλους εκπαιδευτικούς.
Ο κ. Σαβελίδης δήλωσε πως λόγω των περιστατικών αυτών θα καταθέσει έγγραφη αναφορά στην Εισαγγελία ώστε να είναι ενήμερη για την κατάσταση.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «μέχρι στιγμής όλα κυλούν ήρεμα στα σχολεία που έχουν δεχτεί τα 60 προσφυγόπουλα. Μάλιστα μας αναφέρονται και περιστατικά από τους καθηγητές που μας συγκινούν. Για παράδειγμα οι πρόσφυγες μαθητές, μόλις τελειώνει το μάθημα, πηγαίνουν και ευχαριστούν τον καθηγητή τους για τη διδασκαλία, καθώς είχαν χρόνια να την βιώσουν. Επίσης σε άλλο σχολείο Έλληνες μαθητές πρότειναν στους πρόσφυγες συνομηλίκους τους να ενταχθούν στην θεατρική ομάδα του λυκείου.
Ο κ. Σαβελίδης σημείωσε πως το σχολικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα προστατευμένο για όλους τους μαθητές, ενώ ήδη έχουν αυξηθεί και οι καθηγητές που κάνουν εφημερίες στα διαλείμματα. Επίσης έχει τοποθετηθεί επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό.
Χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ίδρυση Τάξεων Υποδοχής στα 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και Νέας Ιωνίας, 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και στα Γυμνάσια Ιωλκού και 2ο Βόλου.
Στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου λειτουργεί ήδη τμήμα ΔΥΕΠ για τα προσφυγόπουλα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video