ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

“Συζήτηση ουσίας με τον Υπουργό για τα ζητήματα του Αγροτικού κόσμου στα Τρίκαλα”


Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Στάυρο Αραχωβίτη συναντήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης σημαντικών εκκρεμοτήτων του αγροτικού κόσμού, αλλά και της διαδικασίας παραγωγικής ανασυγκρότησης του Νομού Τρικάλων.

Οι βουλευτές έθεσαν υπόψη του Υπουργού συγκεκριμένες εκκρεμότητες, ενώ συνεπεξεργάστηκαν και τις προτεραιότητες, στις οποίες το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να παρέμβει το Υπουργείο σε ότι αφορά τον Νομό.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν τα θέματα της ενίσχυσης της βιολογικής κτηνοτροφίας, της στήριξης των παραγωγών γάλακτος, της ολοκλήρωσης των διαδικασιών χρηματοδότησης των νέων ομάδων παραγωγών, συζητήθηκε το θέμα της ολοκλήρωσης των διαχειριστικών σχεδίων για τους βοσκότοπους, αλλά και οι εκκρεμότητες στην πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος δάσωσης αγροτικών γαιών, όπως και η προώθηση έργων αειφορίας υδάτων και εκσυγχρονισμού δικτύων ύδρευσης.

Επίσης, αναζητήθηκαν λύσεις στα προβλήματα της αποζημίωσης των αγροτών από φυσικές καταστροφές, αλλά και η προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στον αγροτικό χώρο, όπως η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης των αγροτών, η ρύθμιση των αγροτικών χρεών, η ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και η ισχυροποίηση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής των Τρικάλων, με την υποστήριξη των δομών κατάρτισης και εκπαίδευσης του αγροτικού κόσμου. Ανάμεσα στα θέματα στα οποία λήφθηκαν αποφάσεις επίσπευσης είναι :

Η άμεση επίλυση των διοικητικών εκκρεμοτήτων για την πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος δάσωσης αγροτικών γαιών.

Η σε βάθος εξέταση των αναγκών της Σχολής Ξυλογλυπτικής της Καλαμπάκας, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το στεγαστικό των σπουδαστών και τις ανάγκες του κτιριακού της συγκροτήματος.

Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το νομικό πλαίσιο για την αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης των αγροτών, στη βάση της υπουργικής απόφασης του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της 2/5/2018.

Η ενθάρρυνση του συνόλου του αγροτικού κόσμου να συνεταιρισθεί και να δημιουργήσει συνεργατικά σχήματα βάσης, ώστε να απαλλαγεί από τον φόρο επιτηδεύματος και να επιτύχει μείωση του κόστους παραγωγής, μέσω της προώθησης οικονομιών κλίμακας.

Την αναγκαιότητα ένταξης για την χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού των δικτύων ύδρευσης περίπου 88.000 στρεμμάτων παραγωγικής γης του Νομού Τρικάλων, μέσω του έργου “εξορθολογισμού λειτουργίας δικτύου άρδευσης Νομού Τρικάλων”, προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ.       

Τέλος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύτηκε να επισκεφτεί τα Τρίκαλα αμέσως μετά την περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε να ολοκληρωθεί η επιτόπια μελέτη των εκκρεμοτήτων στα θέματα του προαναφερθέντος σχεδιασμού.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video