ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κεντρική & Τοπική Εξουσία - Κράτος & Δήμος!

Η  Δ η μ ο κ ρ α τ ί α   κ ι   ε μ ε ί ς

Γράφει ο επαναπατριζόμενος Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας
Η ύπαρξη της ελληνικής κοινωνίας προϋποθέτει επαναπροσδιορισμό της ταυτότητάς της και τον χαρακτήρα των πολιτών της.


Και η ύπαρξη της ελληνικής κοινωνίας, ξεκινά μέσα από τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις-Κοινωνίες. Ο Πολίτης-Δημότης του χωριού και της πόλης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι τέλος πάντων θέλει; Πώς θέλει τη Χώρα του; Τσιφλίκι των κομματικών εταιρειών και των τζακιών, διεφθαρμένη και ταπεινωμένη ή αρχόντισσα στον τόπο της, νοικοκυρεμένη και τους πολίτες της άξιους αφέντες στην πατρίδα τους και νοικοκυραίους;

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα, από το 1974 και μετά, έχει χάσει την αίγλη της. Τα κόμματα (εταιρείες) κάνουν κατά το δοκούν: κόβουν, ράβουν, αλλάζουν, παραποιούν, ρυθμίζουν νόμους ικανούς να συλλαμβάνουν μικροπαράνομους πολίτες και να επιτρέπουν να γυρνούν ελεύθεροι κάθε είδους «πολιτικοί» απατεώνες.

Το καμουφλάρισμά της δεν έχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το μόνο που δεν έχουνε ρυθμίσει είναι η «ελευθερία» του λόγου, όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει: «Βρίσε, βέλαξε, σκούξε. Κλάψε για τη χώρα σου, για το σπίτι σου, για τη μάνα σου, για σένα. Κατήγγειλε τα καιρικά φαινόμενα, ξανά κλάψε, παρακάλεσε και παράχωσε καμένα, πνιγμένα, γκρεμισμένα. Φάε καπνό, φάε φωτιά, φάε στάχτες και κολύμπα στις πλημύρες και στις λάσπες.

Διαμαρτυρήσου, απέργησε, αφόρισε, καταράσου, απελπίσου, ζητιάνεψε, φύγε, αυτοκτόνησε. Ψήφησε, ξαναψήφισε, μετέφερε στα παιδιά σου τον ψεύτικο κομματικό λόγο έτσι ώστε, αυτή, η Αστική-καπιταλιστική Δημοκρατία να μένει αμετάβλητη και σε ισχύ, ενώ οι δικές σου παραστάσεις και οι χτεσινές και οι σημερινές καταρρέουν καταγράφοντας, εσύ το μέλλον των παιδιών σου ζοφερό? εξωπραγματικό…»

«Ο Αριστοτέλης στο έργο του Πολιτικά (Πολιτικά, Βιβλίο Δ’, 1297b), κάνει αναφορά σε τρία στοιχεία κάθε πολιτεύματος, τα οποία αν λειτουργούν σωστά, τότε και το πολίτευμα λειτουργεί σωστά.[1] "Κάθε πολίτευμα διαθέτει τρία στοιχεία των οποίων τη σκοπιμότητα για τα καθένα οφείλει να εξετάζει ο σπουδαίος νομοθέτης.

Αν αυτά λειτουργούν σωστά, και το πολίτευμα οπωσδήποτε λειτουργεί σωστά. Στο βαθμό, πάλι, που παρατηρούνται διαφορές στο καθένα από αυτά, διαφέρουν και τα πολιτεύματα μεταξύ τους. Από τα τρία αυτά στοιχεία το πρώτο διαβουλεύεται για τα κοινά, το δεύτερο αφορά τις αρχές (ποιες πρέπει να είναι, ποιες αρμοδιότητες να έχουν και με ποιον τρόπο να γίνεται η εκλογή του), και το τρίτο να απονέμει δικαιοσύνη". [2] Υπάρχει συγγένεια όρων με τη διαίρεση των εξουσιών που εισηγείται στο Πνεύμα των Νόμων ο Montesqieu κατά το γαλλικό διαφωτισμό, αλλά όχι ταυτότητα.[3]»

Και βρισκόμαστε στην τελευταία ημέρα του Μάρτη του 2019, ο οποίος, στο πέρασμά του συνοδεύτηκε από την καθοδόν χλαλοή των νυν και υποψηφίων χειραγωγημένων στο σύνολο από το μακρύ χέρι των ειδώλων τους προς τις εκλογές, τοπικές, εθνικές, ευρωπαϊκές για την ανάδειξη νέας κεντρικής και τοπικής κυβέρνησης σε μια χώρα ειμαρμένη. Με άλλα λόγια: Η Ελλάδα έχει τελειώσει ως κράτος-έθνος και ως λαός, -όπως τον γνωρίζαμε και αναπτυχθήκαμε ως έλληνες πολίτες.


Και αυτό φαίνεται όχι μόνο σε τοπικά επίπεδα αλλά σε πανελλαδικό. Μοναδική έγνοια η κατάκτηση της εξουσίας…, κεντρικής και τοπικής…, και τα «υλικά» που χρησιμοποιούν είναι τόσα πολλά όσα και οι νόμοι των περιβόητων υπουργών των τελευταίων δεκαετιών, που σώνει και καλά θέλουν να φαίνεται το όνομά τους στη μαύρη λίστα των αρπαχτικών κυβερνήσεων τους. Φάγανε, ήπιανε, κονομήσανε, εμπορευτήκανε, πουλήσανε, σαβανώσανε την Ελλάδα, σαβανωθήκανε και οι ίδιοι και τους πλάκωσε η ταφόπλακα των Πρεσπών και οι άλλες των Ποντίων, της Μικρασιατικής καταστροφής και η άλλη της επανάστασης του 21, τις οποίες, ψευτολόγιοι, «πανεπιστημιακοί» και «ακαδημαϊκοί» που το σύστημα σαν τρένο τους πάτησε, αμφισβητούν.

Προεκλογικός αγώνας! Μοναδικός στο είδος του για τα χρονικά της Ελλάδας. Στις διαδικτυακές πλατφόρμες και όχι μόνο σφύζουν οι παρουσιάσεις των υποψηφίων διεκδικητών που μπορούν και πληρώνουν τις προβολές των και την πρωτιά την έχει ποιος άλλος, η ΝΔ. Τέτοια προπαγάνδα, τέτοια εμμονή, λες και κάτι μέλει να γίνει, δεν την είδαμε ποτέ. Σε περιφερειακό επίπεδο και η Θεσσαλία δε θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη. Χαρακτηριστικό της είναι που κατεβαίνουν νέοι συνδυασμοί για πρώτη φορά, νέοι άνθρωποι επιστήμονες και όχι μόνο τους ευχόμαστε επιτυχίες.

Διαδικτυακές πλατφόρμες, λοιπόν, κείμενα υποψηφίων και νυν, πολλά χρήματα διαθέσιμα για έργα στη Θεσσαλία, κείμενα πολιτών που ακολουθούν κάποιο συνδυασμό, πόλεμος για την κουτάλα, όπως λέει και ο λαός μας και λίγες οι αντιπαραθέσεις. Πάραυτα, οι Πολίτες-Δημότες πριν φτάσουν στις κάλπες, θα πρέπει να έχουν κατά νου ό, τι τους αφορά, διότι αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν την οριστική τύχη της Χώρας μας:

Η αποδέσμευση αιρετών των Τ.Α. από τις δοκιμασμένες και οικτρά αποτυχημένες κομματικές εταιρίες προϋποθέτουν την υγιή ύπαρξη των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, σε πανελλαδικό επίπεδο. Η εμπλοκή των κομμάτων, ό λ ω ν των κομμάτων μέσω αιρετών υποψηφίων και νυν στην Τ.Α. και αντίστροφα οι αιρετοί να εξαρτώνται από τις διεφθαρμένες κομματικές εταιρείες, περιτράνως αποδεικνύουν ότι η Τ.Α. έχει μολυνθεί και μολύνεται συνεχώς και η επιβεβαίωση είναι η εγκατάλειψη και η ερημιά στην επαρχία και ο συγκεντρωτισμός στις πόλεις που γίνετε το έλα να δεις. Δεν πρόκειται για πρόσωπα, υποψήφια και νυν, αλλά για το σύστημα ολοκληρωτικής εξόντωσης της επαρχίας, ιδιαίτερα. Επιπλέον έχουμε περιπτώσεις αγνών ανθρώπων και μάλιστα υψηλών επιπέδων που πολιτεύτηκαν με την Χ κομματική εταιρεία και στην πορεία «ενσωματώθηκαν» στο σύστημα και πάει χάθηκαν. Ο εθισμός της κομματοκρατίας…,(αυτή είναι η εξουσία στην Ελλάδα, κομματοκρατία…,) μετατρέπει τον πολιτευτή-βουλευτή σε πειθήνιο όργανο ικανό για παλαμοχτύπημα και υπογραφές…

Οι μονιμοποιήσεις (εκεί φτάσαμε) στους θώκους της κεντρικής και τοπικής εξουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνουν δυο θητείες (οχτώ χρόνια για τους βουλευτές, δέκα χρόνια για δημάρχους, περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες) και από κει και μετά να φεύγουν για τα σπίτια τους. Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε και πολύ περισσότερο να μάθουμε να διεκπεραιώνουμε τις επιλογές μας σωστά. Όταν η εξουσία, τοπική και κεντρική, καταλύεται από βουλευτές 30 και 40 χρόνια παραμονής των στα έδρανα, αλλοιώνεται από την πολύχρονη παρουσία πονηρών ατόμων, καταντά μπάχαλο, μπακάλικο με βερεσέδια και αποκτά χαρακτηριστικά…., δεν χρειάζεται να τα φωτογραφίσουμε…, είναι αυτά που βλέπουμε και ζούμε σήμερα σε όλες τις ανάρμοστες παραστάσεις και επικίνδυνες περιστάσεις, ιδιαίτερα τις εθνικές και κατ’ επέκταση τις οικονομικές με την ανεργία, με το κλείσιμο των καταστημάτων, με την εγχώρια φυγή-μετανάστευση, με τις ληστείες στις πρώτες κατοικίες, την άθλια καθημερινότητα των πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με ληστές και δολοφόνους και άλλα, άλλα πολλά. Γι’ αυτά τα σύνδρομα που οι κομματικές εταιρείες δημιούργησαν μετατρέποντας την ωραία πατρίδα μας σε μπάχαλο, οι έλληνες πολίτες ως μπάχαλο οφείλουν να την αντιμετωπίσουν και με την εκλογική τους δύναμη να ανατρέψουν.

Ίσως αναρωτηθεί κανείς λέγοντας, τι να επιλέξουμε;
 
Επαναλαμβάνουμε ότι εμείς σαν ναρκανιχνευτές στην κοινωνία που ζούμε και είμαστε κάτοχοι του τίτλου «Πολίτης», οφείλουμε να ανακαλύψουμε τους ναρκωμένους και τρομαγμένους άξιους και άσπιλους Πολίτες, τους οποίους, το υπάρχων «πολιτικό» σύστημα τζακιών και κομματικών εταιρειών τους έχει απομονώσει και γυψώσει. Οι τοπικές κοινωνίες αναμφισβήτητα διαθέτουν άξιους πολίτες. Βρείτε τους… Αυτό είναι το πνεύμα των εκλογών: Η αναζήτηση ελεύθερων και άσπιλων πολιτών
 
«Ε.Ε», Ελλάδα-Θεσσαλία  10 του Οκτώβρη  2018   www.fasoulas.de    pelasgos@fasoulas.de 
 
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video