ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανύπαρκτες για την δημοτική αρχή Μπέου οι συνοικίες, τα χωριά και οι δημοτικές ενότητες του Βόλου

Ανύπαρκτες για την δημοτική αρχή Μπέου οι συνοικίες, τα χωριά και οι δημοτικές ενότητες του Βόλου

Της Ρέας Τσιαμπάου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος «Μαζί για τον Βόλο»
Για τον Ιάσονα Αποστολάκη και τους υποψήφιους του συνδυασμού ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΟ Δήμος Βόλου δεν είναι μόνο το κέντρο του Βόλου αλλά και όλες οι Δημοτικές του Ενότητες, η κάθε συνοικία και γειτονιά, το κάθε χωριό ! Κάνουμε περιοδείες, καταγράφουμε προβλήματα, αφουγκραζόμαστε τον κόσμο και υποσχόμαστε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Για μας δεν υπάρχουν περιοχές και πολίτες δεύτερης κατηγορίας όπως για την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Μπέου. Σήμερα θα αναφερθώ στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, στον πρώην Δήμο Ιωλκού της ακμής που παλαιότερα πρόσφερε στους δημότες του ένα υψηλό επίπεδο ζωής σε όλους τους τομείς και την παρούσα εγκαταλειμμένη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού της τετραετίας της παρακμής και της υποβάθμισης από την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Μπέου.
-Ύδρευση: Παλαιότερα οι πολίτες απολάμβαναν υψηλής ποιότητας νερό και χαμηλή τιμολόγηση των τελών, κάτι που για το αγαθό που προσφέρει απλόχερα η φύση δεν υφίσταται την τελευταία τετραετία. Έχει γίνει προϊόν εκμετάλλευσης εις βάρος των δημοτών.
-Τα δημοτικά τέλη: αξιοποιούνταν ανταποδοτικά προς όφελος της περιοχής, πράγμα που δεν ισχύει σήμερα. Στα τελευταία 5 χρόνια, ελάχιστα έχουν ανταποδοθεί σε σχέση με όσα έχουν καταβληθεί.
– Η αποκατάσταση των ζημιών στην ύδρευση, σε οδούς και αυλάκια γινόταν αμέσως ενώ τώρα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.
– Ο δημοτικός φωτισμός είναι ανεπαρκής σε αρκετά και επικίνδυνα σημεία κάθε περιοχής. Ωραία τα μπλε λαμπάκια της εορταστικής περιόδου που υπάρχουν μόνο στο κέντρο του Βόλου, αλλά δεν επαρκούν για την ασφάλεια των πολιτών από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα σκοτάδια γι αυτούς. Οι εορταστικές φωτιζόμενες γιρλάντες που υπήρχαν στον τότε Δήμο Ιωλκού όπως και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες έχουν εξαφανισθεί.
-Η καθαριότητα δεν είναι η πρέπουσα παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες των λιγοστών δημοτικών υπαλλήλων που επωμίζονται μεγάλο εργασιακό φόρτο.
– Οι παιδικές χαρές που έπαιζαν τα παιδιά του Αγίου Ονουφρίου,της Ανακασιάς, του Άνω Βόλου, του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Παρασκευής, της Άλλης Μεριάς εγκαταλείφτηκαν πλήρως για 4 χρόνια , ξηλώθηκαν τα προϋπάρχοντα παιχνίδια και τη θέση τους σε πολλές από αυτές την έχουν λάβει αγριόχορτα τεραστίων διαστάσεων που ούτε αυτά δεν μερίμνησε να κόψει ο Δήμος. Ακόμη και η παιδική χαρά που έγινε τώρα προεκλογικά στην Άλλη Μεριά βρίσκεται σε σημείο μη προσβάσιμο σε όλα τα παιδιά και επικίνδυνο.
-Ιστορικά σιντριβάνια και βρύσες πετρόκτιστες βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη.
-Τα στέκια παιδιού και η Μουσική Σχολή που λειτουργούσαν στον πρώην Δήμο Ιωλκού, παρείχαν απασχόληση και γνώσεις υψηλού επιπέδου στα παιδιά και εργασία σε διδάσκοντες, καταργήθηκαν και παρόλο που υπάρχουν αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα για τη χρηματοδότησή τους δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Μπέου.
– Οργανωμένοι χώροι άθλησης για κάθε ηλικία όπως το αθλητικό κέντρο στο Πλάι που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εγκαταλείφθηκε για μόλις 4.000 ευρώ.
-Πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του τότε Δήμου που έδιναν ζωή στην περιοχή και αναδείκνυαν την ιστορία τον πολιτισμό και το φυσικό κάλος της περιοχής δεν υπάρχουν πια. Τα παραδοσιακά πανηγύρια των χωριών μας δεν γίνονται.
-Για το γήπεδο στην Ανωμαλιά ο Δήμος δεν επέτρεψε στον Α.Σ.ΙΩΛΚΟ ( που είχε την παραχώρησή του μέχρι το 2020) να εκτελέσει εργασίες μετατροπής του γηπέδου σε γήπεδο κανονικών διαστάσεων.
-Δεν υπάρχει ΚΑΠΗ για τους ηλικιωμένους
-Δεν υπάρχει Βρεφονηπιακός Σταθμός στην περιοχή της Δ.Ε Ιωλκού
-Δεν υπάρχει στέκι νεολαίας
– Δημοτικά κτήρια της περιοχής που ρημάζουν αναξιοποίητα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τα προαναφερθέντα χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά οι δημότες, αξιοποιώντας ο Δήμος χρηματοδοτικά προγράμματα που υπάρχουν και που η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν μπήκε καν στον κόπο να αναζητήσει και να υλοποιήσει.
-ΤΟ ΡΟΔΙ ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Ιωλκού με τα υπέροχα γλυκά κουταλιού, εδέσματα και την παροχή κέτερνγκ,, που συστάθηκε το 2007 με πολύ κόπο από 9 γυναίκες με μεράκι, την βοήθεια της τότε Δημοτικής Αρχής Ιωλκού και την συμβολή της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μέσω της ΚΕΚΑΝΑΜ εγκαταλείφθηκε πλήρως από το Δήμο . Τότε είχε παραχωρηθεί από το Δήμο το περίπτερο στις Αηδονοφωλιές για πρατήριο πώλησης του συνεταιρισμού και κατόπιν έκλεισε. Δεν παραχωρήθηκε καν αυτός ο μικρός χώρος που παραμένει κλειστός κι αναξιοποίητος δωρεάν σ ένα μικρό συνεταιρισμό γυναικών με όραμα που σκοπό είχε να προσφέρει εργασία να συμβάλει στη μείωση της ενεργείας και να αναδείξει την περιοχή.
-Φυσικό κάλος, ιστορικά μνημεία και αναξιοποίητα κτήρια της περιοχής, όπως το ανεγερθέν κτήριο στην πλατεία της Ανακασιάς που δεν ολοκληρώθηκε και που προορίζονταν για νέο Δημαρχείο του τότε Δήμου Ιωλκού κ.α. θα μπορούσαν με αναζήτηση, αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και προβολή, να αναπτύξουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού που θα γίνουν πόλος έλξης τουριστών και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και την μείωση της ανεργίας.
Από τον Ιάσονα Αποστολάκη και τους υποψήφιους του ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΟ γίνονται αντίστοιχες καταγραφές σε κάθε Δημοτική Ενότητα, σε κάθε χωριό, συνοικία και γειτονιά. Σε συνεργασία μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια είτε αυτά είναι του συνδυασμού μας είτε ανεξάρτητα θα πράξουμε ότι καλύτερο για την κάθε περιοχή.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video