Ο αποχαρακτηρισμός εκτάσεων της χερσαίας ζώνης λιμένων που δεν αξιοποιούνται για την ανάπτυξη λιμενικών δραστηριοτήτων και η απόδοσή τους από το Ελληνικό Δημόσιο στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί κυβερνητική επιλογή που ικανοποιεί αιτήματα των τοπικών κοινωνιών που χρονολογούνται εδώ και δεκαετίες. Έχει προηγηθεί η απόδοση σχετικών εκτάσεων στους Δήμους Κερατσινίου και Δραπετσώνας, Πατρέων, Καβάλας κ.α. ενώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης αποδόθηκαν κτίρια του 1ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης.
Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου και το ΤΑΙΠΕΔ έχουν ολοκληρώσει από τον Νοέμβριο τις σχετικές διαδικασίες για την έγκριση του αποχαρακτηρισμού εκτάσεων και της επιστροφής τους στο Ελληνικό Δημόσιο, για να αποδοθούν στη συνέχεια στον Δήμο Βόλου.
Τα εμπλεκόμενα υπουργεία και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ζήτησαν τη σύνταξη επικαιροποιημένου «τοπογραφικού» της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Βόλου προκειμένου να εκφράσουν τη σύμφωνη γνώμη τους για τον αποχαρακτηρισμό των σχετικών εκτάσεων. Ο ΟΛΒ ανέλαβε τη σχετική δαπάνη για την κατάρτιση του νέου «τοπογραφικού» παρά το γεγονός ότι, ουσιαστικά, είχε «αποξενωθεί» από αυτές και θα έπρεπε η σχετική διαδικασία να υλοποιηθεί από τον άμεσα ενδιαφερόμενο Δήμο Βόλου. Η σύνταξη του «τοπογραφικού» έχει ολοκληρωθεί και άμεσα θα προωθηθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου που θα πρέπει να το επικυρώσει.
Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής των εκτάσεων στο Ελληνικό Δημόσιο και της απόδοσής τους στον Δήμο Βόλου, έχει ληφθεί απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ, η οποία έχει κοινοποιηθεί στον Δήμο Βόλου, ότι οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις απαιτούν τη συνεργασία των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Βόλου και ΟΛΒ. Η επιλογή για την προτεραιότητα των παρεμβάσεων ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου