Δεν μπορείς να δεις σωστά αυτό το e-mail; Κάνε Click εδώ
Αθήνα 30 Οκτωβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τα αποτελέσματα από την χρήση της θεραπείας για την γυροειδή αλωπεκία στην κλινική Cosmetic Derma Medicineπαρουσίασε η διαπρεπής δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, με την επιστημονική της ομάδα ,στο 24ο Πανευρωπαϊκό Δερματολογικό Συνέδριο, που έγινε 7-11 Οκτωβρίου στην Κοπεγχάγη. «Η χρήση της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP( πλάσμα αίματος) όχι μόνο βάζει stopστην γυροειδή αλωπεκία , αλλά βοηθά καταλυτικά στην πλήρη επανάκτηση των μαλλιών»αναφέρει η Δρ Αμαλία Τσιατούρα και προσθέτει: «Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, ξεχωρίζει για τον μη επεμβατικό χαρακτήρα της και χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση διαφόρων μορφών τριχόπτωσης, αλλά και στην ανάπλαση του δέρματος».
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα αποτελέσματα από τη χρήση της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRPστην κλινική Cosmetic Derma Medicine είναι θεαματικά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 15χρόνου σήμερα μαθητή με γυροειδή αλωπεκία ο οποίος υποβλήθηκε σε θεραπεία 6 συνεδριών, μία ανά 2 μήνες. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας έγινε επανάκτηση των μαλλιών στο κεφάλι και των φρυδιών. «Μετά την ολοκλήρωση των 6 συνεδριών το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό αφού υπήρξε σχεδόν πλήρης επανάκτηση των μαλλιών και των φρυδιών. Το θεαματικό αποτέλεσμα της θεραπείας συνέβαλε καθοριστικά στην ψυχολογική του ανάταση και σήμερα συνεχίζει κανονικά τη ζωή του, χωρίς τα περίεργα βλέμματα και ενίοτε πειράγματα των συμμαθητών του».
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΛΟΓΗΣ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Η θεραπεία βασίζεται στο αίμα του ίδιου του ασθενή και εφαρμόζεται σε όλο το τριχωτό της κεφαλής . Αρχικά γίνεται αιμοληψία και στη συνέχεια επεξεργασία του αίματος για να γίνει διαχωρισμός του πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος. Ακολουθεί ενεργοποίηση του πλάσματος με ιόντα ασβεστίου και το ενεργοποιημένο πλάσμα εγχέεται στο τριχωτό της κεφαλής με τη μορφή μεσοθεραπείας. Τα πλεονεκτήματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRPείναι σημαντικά καθώς:
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRPεφαρμόζεται και ως συντηρητική μέθοδος σε περιπτώσεις ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας καθώς και έπειτα από μεταμόσχευση μαλλιών, ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών και την επούλωση. Η γυροειδής αλωπεκία είναι αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει το 1-2% του πληθυσμού. Τα δύο φύλα προσβάλλονται με την ίδια συχνότητα, ενώ συνηθέστερη είναι η εμφάνιση της γυροειδούς αλωπεκίας σε παιδιά και εφήβους. Η αυτοάνοση αιτιολογία της γυροειδούς αλωπεκίας ενισχύεται και από τη συνύπαρξή της με άλλα αυτοάνοσα νοσήματα όπως λεύκη, θυρεοειδίτιδα Hashimoto, νόσος του Adison, αυτοάνοση πολυενδοκρινοπάθεια. Επίσης συχνά η γυροειδής αλωπεκία συνυπάρχει με ατοπική δερματίτιδα και σύνδρομο Down. Η γυροειδής αλωπεκία εμφανίζεται με τις παρακάτω μορφές και σχήματα:
Η ολική και η καθολική είναι σπάνιες μορφές, καθώς αντιπροσωπεύουν το 1-2 % όλων των μορφών γυροειδούς αλωπεκίας. Παρόλη την αυτοάνοση φύση της γυροειδούς αλωπεκίας , αρκετοί είναι οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της όπως:
Επίσης η εμφάνιση της γυροειδούς αλωπεκίας μπορεί να πυροδοτηθεί από τοπικό τραυματισμό, ιογενή ή βακτηριακή λοίμωξη, κύηση, ορμονικές διαταραχές, χημικές ουσίες, αλλεργικές αντιδράσεις και εποχιακές μεταβολές. Την εργασία, που παρουσιάστηκε στο 24ο Πανευρωπαϊκό Δερματολογικό Συνέδριο, υπογράφουν οι δερματολόγοι Δρ Αμαλία Τσιατούρα, Σεβαστή Αφαντενού και οι γιατροί Δήμητρα Ζαφειράτου και Γεωργία Καράμπα. www.cosmeticdermamedicine.gr Τηλ.2106980451
|
Διαγραφή από τη λίστα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου