ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Διαφυλάττουν τη ναυτική παράδοση αιώνων

Βιβλιοθήκη μελέτης θα λειτουργήσει από το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου και είναι απόρροια της δράσης του Μουσείου, το οποίο από τον Νοέμβριο του 2015 έχει ενταχθεί στο Πανελλήνιο Δίκτυο Ναυτικών Μουσείων και στο μικρό διάστημα λειτουργίας του έχει να παρουσιάσει μια επιτυχημένη πορεία, πέρα από τη μόνιμη έκθεση, την οποία επισκέφθηκαν περισσότεροι από δέκα χιλιάδες επισκέπτες.
Ακόμη σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολείων όλων των βαθμίδων της Σκιάθου, περισσότεροι από 500 μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο, γνωρίζοντας τη ναυτική ιστορία και παράδοση της Σκιάθου, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα.
Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει περισσότερους από 1.500 τίτλους βιβλίων και εντύπων και πλούσιο αρχειακό υλικό, για τη ναυτική ιστορία και παράδοση της χώρας όπως και ξεχωριστό τμήμα για την ιστορία της Σκιάθου, με συλλεκτικές εκδόσεις και τοπικές εφημερίδες.
Το μεγαλύτερο τμήμα της βιβλιοθήκης είχε συγκεντρωθεί με ενέργειες της Ενωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Σκιάθου και από δωρεές μελών της Ενωσης, μεταξύ αυτών οι : Γιάννης Θ. Παρίσης, Θωμάς Θ. Παρίσης, Μιχάλης Αδ. Μαθηνός, Κώστας Χατζηιωάννου, αλλά και δωρητών όπως Χρήστος Χειμώνας, Γιώργιος Φιλ. Χρήστου, Χρήστος Ντούνης.
 Με πρωτοβουλία του Μουσείου στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του, η βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε με σημαντικές εκδόσεις από δωρεές Ιδρυμάτων και Φορέων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο σχετικό αίτημα του Μουσείου, όπως το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικών Υποθέσεων, το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, το Ιδρυμα «Θωμάς και Βάντα Επιφανείαδη», το Ιδρυμα Ευγενίδου, το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τραπέζης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Ιδρυμα Αλέξανδρου Ωνάση.
Με απώτερο σκοπό το συνεχή εμπλουτισμό της, έχουν σταλεί σχετικά αιτήματα σε άλλα Ιδρύματα και βιβλιοθήκες της χώρας, ωστόσο κάθε δωρεά από οπουδήποτε και αν προέρχεται, είναι ευπρόσδεκτη. Στόχος του Μουσείου μέσα από τη λειτουργία της μοναδικής ανοιχτής στο κοινό βιβλιοθήκης στη Σκιάθο, είναι να γνωρίσουν οι νέοι τη σημαντική και μακρόχρονη ναυτική ιστορία της χώρας και του νησιού, όπως και να δημιουργηθεί ένας χώρος μελέτης για τους ερευνητές.
Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στο γραφείο της Ενωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Σκιάθου (παλιό λιμάνι) και λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 18:30-20:30.
Παράλληλα το Μουσείο για το διάστημα Νοέμβριος 2016 - Απρίλιος 2017 θα είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα 6945107626 και 6938246755.
πηγή: www.taxydromos.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video