ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δημιουργικό Εργαστήριο από την Εθνική Βιβλιοθήκη - «ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ»


Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, Πέμπτη 11 Μαΐου, 17:00-20:00 μ.μ.

Ανοιχτή Πρόσκληση

Τι διαβάζουμε;  
Γιατί διαβάζουμε;
Πως διαλέγουμε τι θα διαβάσουμε;
Που βρίσκεται ο αγαπημένος χώρος ανάγνωσης;
Πότε είναι η στιγμή που γινόμαστε αναγνώστες;
Ποιες είναι οι αναμνήσεις μας από τα βιβλία που διαβάσαμε;

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, οικογένειες και παρέες να συμμετέχουν στο δημιουργικό εργαστήριο  «Σημεία Ανάγνωσης» για να καταγράψουμε όλοι μαζί τις αναγνωστικές μας συνήθειες την Πέμπτη  11 Μαΐου ώρα 5  και για όλο το απόγευμα,  να μιλήσουμε για τα βιβλία, να περιγράψουμε τους ήρωες, τους λογοτεχνικούς τόπους, συνήθειες , αναμνήσεις.

Το εργαστήριο οργανώνεται γύρω από έξι ενότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις όψεις της ανάγνωσης ως εμπειρία και περιεχόμενο.

Ποιος- Τα πρόσωπα. Πρόσωπα που μας έδωσαν ένα βιβλίο που μας άλλαξε τη ζωή, πρόσωπα-πρωταγωνιστές σε βιβλία που αγαπάμε, ήρωες που τους αναγνωρίζουμε –καλοί, κακοί, γενναίοι, δειλοί και επηρεάζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες ή τα προβλήματα. Πού- Ο χώρος , ο τόπος.

Αγαπημένα σημεία που μας αρέσει να διαβάζουμε: το κρεβάτι, μια πολυθρόνα, μπροστά σε ένα παράθυρο.

Καθένας μας διαμορφώνει τη δική του κρυψώνα ανάγνωσης. Αλλά και οι τόποι όπου ταξιδεύουμε διαβάζοντας. Το Λονδίνο του Ντίκενς, το Βερολίνο του Εριχ Κέστνερ, το Παρίσι του Βίκτωρος Ουγκώ, το Μισισιπή του Μαρκ Τουαίν, την Αθήνα της Αλκης Ζέη. Πότε –Ο χρόνος. Πότε διαβάζουμε σε ποια χρονική στιγμή; Στις διακοπές ή το βράδυ πριν κοιμηθούμε; Υπάρχει πάντα ο χρόνος που προτιμάμε να διαβάζουμε.  

Πως –Ο τρόπος. Μονορούφι, ξανά και ξανά, χωρίς να το τελειώνουμε, ξεφυλλίζοντας, διαβάζοντας πρώτα το τέλος. Με το χρόνο αποκτάμε αναγνωστικές συμπεριφορές που τις επαναλαμβάνουμε συχνά και ως τελετουργία. Ο τρόπος που διαλέγουμε ένα βιβλίο αλλά και ο τόπος που τακτοποιούμε τα βιβλία τη βιβλιοθήκη μας.

Γιατί- Η αιτία. Γιατί διαβάζουμε; Για να λύσουμε προβλήματα, να ταυτιστούμε με ήρωες, να αποδράσουμε, να μορφωθούμε; Καθένας έχει τους δικούς του λόγους κάθε βιβλίο κρύβει στις σελίδες του γιατί επιλέξαμε να το διαβάσουμε. Τι – Τα αντικείμενα .

Η φύση των βιβλίων, τα βιβλία που μας αρέσουν, τα βιβλία που προτείνουμε, τα είδη των ιστοριών που διαβάζουμε. Αλλά και για το τι θυμόμαστε από τα βιβλία που διαβάσαμε, για τις αναμνήσεις από τις ώρες ανάγνωσης.  

Για τις λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό όταν μιλάμε για βιβλία, για ανάγνωση, για ήρωες, ιστορίες, ποιήματα, εικόνες.  Αλλά και για τα μαγικά αντικείμενα στα παραμύθια, τους θησαυρούς στις τσέπες του Τρελαντώνη. Μια ενότητα για τον κόσμο που κατασκευάζουμε, με υλικά και άυλα αντικείμενα, για να χωρέσουμε μέσα του τα βιβλία που διαβάσαμε.

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ταχυδρομικά από κάθε γωνιά της χώρας στο νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προκειμένου να συνθέσουν την έκθεση που θα εγκαινιαστεί εκεί στις 15 Ιουνίου με διάρκεια έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video