Στις 5, 6 και 7 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο το Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Αρωματικά φυτά και βότανα από την αρχαιότητα έως σήμερα. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον με ομιλητές όπως αρχαιολόγοι, λαογράφοι , γιατροί και άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό.
Για τη σημασία του συνεδρίου μίλησε η πρόεδρος των «Φίλων Αθανασάκειο Μουσείου Βόλου» Κερασία Μπαρτζιώκα η οποία ανέφερε πως το συνέδριο ήταν μια πρόταση του Σωματείου Φίλων που αγκαλιάστηκε από τους φορείς. Σημείωσε επίσης πως στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθεί η χρησιμότητα των φυτών και των αρωματικών βοτάνων στην υγεία, στην εκπαίδευση αλλά και στις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης. «Είναι ένα επιστημονικό συνέδριο που έχει άμεση σχέση με τον πολιτισμό και την οικονομική ανάπτυξη» σημείωσε η κ. Μπαρτζιώκα και πρόσθεσε πως το συνέδριο θα είναι ανοιχτό σε όλους με ελεύθερη είσοδο.
Ο Αλέξανδρος Καπανιάρης ανέφερε πως η Μαγνήτων Κιβωτός έχει δώσει κατεύθυνση προς τα βότανα του Πηλίου και της Όθρυος και την ανάδειξή τους σε συνδυασμό με τις καλές πρακτικές και τις αναπτυξιακές προεκτάσεις.
Η υπεύθυνη του κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρυνίτσα; Ματούλα Μακρή σημείωσε πως το κέντρο συντονίζει όλα τα σχολεία της Ελλάδας που ασχολούνται με τα βότανα και πρόσθεσε πως οι εκπαιδευτικοί της περιοχής και όχι μόνο μέσω του συνεδρίου θα πάρουν απαντήσεις για τα περιβαλλοντικά προγράμματα που οργανώνει το κέντρο.
Ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Αντώνης Αντωνίου ανέφερε πως η ενασχόληση των μαθητών με τα φυτά και τα βότανα είναι ένα ελκυστικό θέαμα ενώ και ο ίδιος εξήρε το Πήλιο και την Όθρυ ως θεμελιακό τόπο στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια βοτάνων. Από την πλευρά της η υπεύθυνη για τις σχολικές δραστηριότητες στη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Κική Δανιηλίδου σημείωσε πως οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το συνέδριο καθώς τα ίδια τα παιδιά έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον παράγοντας δεκάδες καλλυντικά , σαπούνια ενώ κάνουν και αποστάξεις.
Το συνέδριο διοργανώνουν οι «Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου», σε συνεργασία με τους φορείς, «Μαγνήτων Κιβωτός», το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Τοξικολογίας Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου