Δεν μπορείς να δεις σωστά αυτό το e-mail; Κάνε Click εδώ
Αθήνα 19 Μαΐου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ποσοστό επιτυχίας που φτάνει το 95% έχει στην ανάρτηση της μήτρας ή του κολοβώματος η λαπαροσκοπική ιεροπηξία με τη χρήση πλέγματος , σε σχέση με την κολπορραφία που αγγίζει μόλις το 50%! Η μέθοδος της λαπαροσκοπικής ιεροπηξίας με τη χρήση πλέγματος τείνει τα τελευταία χρόνια να γίνει μέθοδος επιλογής από τις γυναίκες για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του κόλπου και την πτώση μήτρας. «Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής , προσφέρει σε σχέση με τις άλλες μορφές θεραπείας ασύγκριτα πλεονεκτήματα και μόνιμη λύση» αναφέρει ο Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ Στέφανος Χανδακάς.
Σύμφωνα με τους γυναικολόγους το πρόβλημα της χαλάρωσης του κόλπου είναι πολύ σημαντικό γιατί επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής μιας γυναίκας, αλλά και την σεξουαλική της επαφή, καθώς το σεξ σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατο. Μάλιστα σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία περίπου το 30με 40 % των γυναικών θα εμφανίζει πρόπτωση κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η πάθηση εμφανίζεται συνήθως μετά την εμμηνόπαυση και μετά την ηλικία των 50χρόνων σε γυναίκες που έχουν γίνει μητέρες. Παρόλα αυτά υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να εμφανιστεί νωρίτερα και σε μικρότερες ηλικίες.
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΤΩΣΗΣ ΜΗΤΡΑΣ Τα συμπτώματα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μπορεί να ποικίλλουν από γυναίκα σε γυναίκα. Επίσης η έκταση της πρόπτωσης δεν συμβαδίζει με την ένταση των συμπτωμάτων, καθώς υπάρχουν γυναίκες που αισθάνονται δυσφορία με μικρού βαθμού πρόπτωση, και άλλες που δεν ενοχλούνται παρότι έχουν μεγαλύτερου βαθμού πρόπτωση.. Ωστόσο έχουν κατηγοριοποιηθεί ως εξής:
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ Ευθύνη για την χαλάρωση του κόλπου, σύμφωνα με τους γυναικολόγους έχουν:
Επίσης άλλοι παράγοντες που έχουν ενοχοποιηθεί είναι:
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ- ΘΕΡΑΠΕΙΑ Υπάρχουν διάφορες θεραπείες, χειρουργικές και μη. Παρόλα αυτά η κάθε μια έχει τις δικές της εφαρμογές και θεραπευτικά όρια. Χειρουργική αντιμετώπιση: αποτελεί την πιο συνηθισμένη θεραπεία: Ανάλογα με την εντόπιση της πρόπτωσης το χειρουργείο είναι διαφορετικό.
www.drchandakas.gr τηλ 210 6436258
|
Διαγραφή από τη λίστα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου